Díjazták a legjobb családi vállalatokat

Kilencedik alkalommal adták át a K&H családi vállalatok kiválósági díjat azoknak a családi tulajdonú magyar cégeknek, amelyek példamutató eredményeket értek el a hosszú távú stratégia, a generációváltás, a környezeti fenntarthatóság vagy az innováció területén. A pozitív támogatás jól jöhet most a szektornak, ugyanis jelenleg meglehetősen visszafogott kilátások jellemzik: a hazai, családi tulajdonban lévő vállalatok egyéves várakozásait mutató K&H családi vállalatok index 8 pontos visszaesés után -4 ponton áll.

Kilencedik alkalommal díjazták a hazai családi cégeket az alapján, hogy milyen innovatív fejlesztést valósítottak meg az elmúlt években, hogyan kezelik a környezetvédelmi fenntarthatóságot és a generációváltás, illetve milyen hosszú távú stratégiával biztosítják sikeres működésüket a családi értékek megőrzését is figyelembe véve. Idén 6 céget díjazott a szakértői zsűri, velük együtt pedig az elmúlt években összesen 60 cég nyerte el ezt az elismerést.

„A pozitív, inspiráló példák különösen fontosak lehetnek most a hazai családi vállalatok számára, mivel jelenleg szerény várakozások jellemzik a szektor növekedési kilátásait. A 2 milliárd forint éves árbevételt meghaladó, családi tulajdonban lévő hazai cégek egyéves kilátásait mutató K&H családi vállalatok index jelentős, 8 pontos csökkenést produkált az elmúlt negyedévben, így jelenleg -4 ponton áll” – emelte ki Ékes Ákos, a K&H családi vállalatok központ vezetője. Ennél kedvezőbb képet mutat a cégek saját magukba vetett bizalma, ami továbbra is a pozitív tartományban, 1 ponton áll – igaz, itt is komoly, 7 pontos visszaesés történt. A gazdaság megítélése ennél jóval visszafogottabb a családi cégek körében, ugyanis 8 pontos csökkenést követően -16 pontot ért el.

A K&H családi vállalatok kiválósági díj 2024-es díjazottjai:

„innováció” kategória:

FINO-FOOD Kft.

KÉSZ Holding Zrt.

„sikeres hosszú távú stratégia” kategória:

Schiller Autó Család // BYD Schiller

környezetvédelmi fenntarthatóság kategória:

Axiál Kft.

Biofilter Környezetvédelmi Zrt.

„sikeres generációváltás” kategória:

K&V Nemzetközi Fuvarozó Kft.