Ezek a filmek érkeznek idén a mozikba

movie film reel and popcorn

2024 következő hónapjaiban is nagyszerű filmek jönnek a hazai mozikba.

Amikor a gonosz leselkedik

2024. július 11.

A film egy távoli faluban játszódik, ahol két testvér egy démon által megszállt férfit talál egy szegény családnál. Az ördögűzőt még a szertartás előtt rejtélyes módon megölték, a gonosz pedig épp azon van, hogy megszülessen a férfi testéből. A testvérpár megpróbál megszabadulni a felismerhetetlenségig torzult testtől, a démon ereje viszont fizikai jelenlét nélkül is követi őket.

Lángszív – Vadon és szabadon

2024. július 18.

A 11 éves Anni és családja a nagyvárosból vidékre költözik. A lány nehezen tudja megszokni az új környezetet, egészen addig, amíg nem találkozik egy betöretlen lóval, akivel szinte mágikus kapcsolat alakul ki. Kapcsolatuk azonban veszélybe kerül, amikor a ló csordáját kegyetlen tolvajok veszik célba. A magányos Anni kezdetben egyedül indul a lovak megmentésére – nemsokára azonban rájön, hogy igaz barátok is állnak mellette.

Longlegs – A rém

2024. augusztus 1.

Lee Harkert (Maika Monroe), az ifjú és tehetséges FBI-ügynököt egy sorozatgyilkos (Nicolas Cage) megoldatlan ügyével bízzák meg. Ahogy a nyomozás egyre bonyolultabbá válik az okkult bizonyítékok sorával, Harker rájön, hogy személyes kapcsolata lehet a gyilkossal, és gyorsan kell cselekednie, hogy megakadályozzon egy újabb vérontást.

Pandakaland

2024. augusztus 15.

Pang, a vidám és kalandvágyó ifjú panda Kínából Afrikába utazik, hogy megmentse legjobb barátját, Jielongot, az elrabolt sárkányt. Útja során egy számára teljesen ismeretlen világ tárul fel előtte félelmetes vízilovakkal, kétes szándékú hiénákkal és bölcs gorillákkal. Az eszére – és néhány újonnan szerzett barátjára – hagyatkozva nemcsak Jielongra sikerül rátalálnia, de új barátainak otthonát is megmenti.

Szerencsés nyertesek

2024. augusztus 22.

Nagyobb az esélye annak, hogy az embert eltalálja egy meteorit, minthogy megnyerje a lottót. Ám amikor beüt a szerencse, az álom gyorsan rémálommá válik. A szerencsés nyertesek élete darabokra hullik, világukat izgalmas és abszurd események forgatják fel.

Balhé a riviérán

2024. szeptember 12.

François Marsault egy nyugdíjba vonult katona, akinek rossz természetét csak felesége, Annie képes elviselni. A tekintélyelvű és megalkuvást nem ismerő férfi vasököllel uralkodik a családján. Amikor rájön, hogy nagyra becsült felesége 40 évvel ezelőtt megcsalta, egyetlen megoldást lát: hogy beadja a válókeresetet és szembesítse a volt szeretőt, aki most Nizzában él. De vajon 73 évesen, 50 év házasság után tényleg ez a megfelelő reakció? Ez a lépés nem kockáztatja az amúgy is törékeny családi egyensúly felborulását?

Ne oldozz el!

2024. szeptember 26.

Alexandre Aja a Stranger Things és az Érkezés producereivel karöltve készítette el új túlélőhorrorját, a Ne oldozz el!-t. A főszerepet alakító Halle Berry két ikerfia számára próbál védelmet nyújtani az erdő közepén lévő házukban. A legfontosabb, hogy mindig kapcsolatban maradjanak, akár egy kötél által, különben az őket évek óta rettegésben tartó gonosz szellem eljön értük. Az egyik fiú azonban megkérdőjelezi a szellem létezését, ami megtöri a hármuk közti köteléket és elkezdődik a harc a túlélésért.

Hétvégi hajsza

Várható bemutató: 2024. október 10.

John Lawlor, a kábítószer-ellenes hatóság egyik ügynöke a munkájának él. Nincs olyan rosszfiú, akit ne kapna el, és nincs olyan dolog, amit ne áldozna fel azért, hogy megoldjon egy ügyet. Joey Kwang Tajpej legjobb „szállítója”, gyorsan vezet, jól jár az esze, lehetetlen őt elkapni. Kettejüknek nem lett volna szabad egymásba szeretnie, de a sors összehozta őket… még mielőtt a bűn és a korrupció szétszakította volna a szerelmüket. Most, 15 évvel később szintén a sors kezében vannak: egy hétvége alkalmával összefutnak Tajpejben, és rájönnek, hogy a szerelembe esésnél csak egy dolog nehezebb… újra egymásba szeretni.

A film társírója Luc Besson (Léon, a profi, Az ötödik elem, A nagy kékség), a főszerepben pedig Luke Evanst (Halálos iramban-filmek, A három testőr, A lány a vonaton, A szépség és a szörnyeteg) láthatjuk.

A szer

Várható bemutató: 2024. október 10.

Egy valaha híres nő (Demi Moore) a feketepiacon szerez magának drogot, amellyel ideiglenesen létrehozza önmaga fiatalabb változatát (Margaret Qualley), csak sokkal jobb kiadásban.

Coralie Fargeat legújabb filmjét a 77. Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be, ahol elnyerte a legjobb forgatókönyv díját.

Monte Cristo grófja

Várható bemutató: 2024. október

Edmond Dantès fiatal tengerészt hamisan vádolnak árulással, majd tárgyalás nélkül bebörtönöznek If várába, egy Marseille melletti zord szigeterődítménybe. Sok évnyi fogság után sikerül megszöknie, hogy Monte Cristo grófja személyében bosszút álljon azokon, akik hamisan vádolták meg.

200% Wolf

Várható bemutató: 2024. október

Freddy Lupin egy pudlikutya, akiben minden megvan ahhoz, hogy falkavezér legyen, kivéve a tisztelet. De amikor egy szeszélyes kívánság vérfarkassá változtatja, és egy csintalan holdmanó kerül a Földre, Freddynek helyre kell állítania a kozmikus rendet, mielőtt a Föld és a Hold összeütközik. Egy biztos: Freddy soha többé nem kérdőjelezi meg, hogy pudli legyen.

Bambi – Egy élet az erdőben

Várható bemutató: 2024. november

A Felix Salten azonos című könyvéből készült film egy fiatal őz kalandjait meséli el, aki felfedezi a körülötte lévő erdő világát és titkait, miközben anyja kitartásra tanítja. Amikor beköszönt az ősz, Bambi kimerészkedik az ismeretlenbe, a vadászok pedig örökre elválasztják őt az anyjától. Ettől kezdve a fiatal őzgidának meg kell tanulnia önállónak lennie, amiben gyermekkori barátja is segít neki.

Hívatlanok – Második fejezet

Várható bemutató: 2024. december

Májusban került a mozikba a Hívatlanok filmtrilógia első része, melyet ősszel a második fejezet követ. A film főszereplői Maya és Ryan (Madelaine Petsch és Froy Gutierrez), akik a nő új munkája miatt Oregonba utaznak, időközben pedig megállnak egy elhagyatott nyaralóhelynél. Ezen az ismeretlen helyen három maszkos idegen tör rájuk, akik látszólag indíték nélkül tartják rettegésben a fiatal párt. Az alkotók szerint a trilógia folytatásában választ kapunk az indítékokra.

Animal Tales of Christmas Magic

Várható bemutató: 2024. december

Közeleg a karácsony, az erdőben pedig mindenki erre a varázslatos ünnepre készül. De nem várt esemény töri meg az ünnepi hangulatot: a Mikulás szánját meg kell menteni. Róka, gólya és barátaik a szán nyomába erednek, egy kiscsibe mindent megtesznek, hogy megmentse a karácsonyt, és még egy hiúz miatt is aggódhatunk. A karácsony tele van csodás meglepetésekkel...