Ezeket a tanszereket veszik most az eMAG-nál

Egy tipikus eMAG-os tanszervásárló idén nyáron 10-11 ezer forintért rendelt iskolatáskát. A számológépek közül 8-10 ezer forintos tudományos kalkulátorok a legnépszerűbbek. Tolltartót egy tipikus ügyfél 5-6 ezer forint körüli értékben rendel, füzetet 400-1000 forintért, rajzfelszerelésre 1-2 ezer forintot költenek. Tízből nyolc-kilenc idén nyáron rendelt termék viselte a Genius-logót, tehát előzetesen meghatározott rendelési érték elérése esetén ingyenes csomagautomatás átvétele vagy kiszállítása lehetséges.

Közeleg az iskolaév kezdete, augusztusban az eMAG is tapasztalja az iskolafelszerelések iránti fokozódó keresletet, amely a korábbi évek tapasztalatai alapján egészen szeptember közepéig tart.

Ezek a legnépszerűbb online vásárolt tanszerek

Az eMAG.hu-ról idén nyáron eddig a legnagyobb számban füzetet, iskolatáskát, írószert és tolltartót, vízfestéket és ecsetet, valamint a geometriai feladatok megoldásához szükséges felszerelést (pl. vonalzót, körzőt) rendeltek az ügyfelek. Ezen kívül népszerűek az egy-egy adott évfolyam igényeire szabott, 15-20 ezer forintos tanszercsomagok is, amelyek az előbbi felszerelést egyben tartalmazzák.

A back-to-school szezon kezdetén az eMAG-nál számológépeket is sokan rendeltek: ezek közül a több száz funkciót kínáló, 8-10 ezer forintos tudományos kalkulátorok a legnépszerűbbek, alapfunkciós modellt kevesebben rendelnek – ilyen valószínűleg a legtöbb családnál eleve van otthon.

Egy tipikus eMAG-os tanszervásárló idén nyáron 10-11 ezer forintért rendelt iskolatáskát, ezek közül például a minecraftos volt az egyik legnépszerűbb tematika, de a top termékek közt olyan táska is akad, amelyben a ledes biztonsági világítást, illetve a külső akkumulátor számára USB-kivezetést is tartalmaz. Idén nyáron népszerűek még a háton való viselés mellett kerekeken gördíthető iskolatáskák is, de a top termékek közt alap tanszerekkel felszerelt szettek is megtalálhatók.

Tolltartót egy tipikus ügyfél 5-6 ezer forint körüli értékben, füzetet 400-1000 forint közötti összegért rendeltek, vonalzót, körzőt és más geometriai felszerelést pedig jellemzően ezer forint alatti áron, míg vízfestékre, ecsetre 1-2 ezer forint közötti összeget szánt egy ügyfél az eMAG-nál.

Tanszerek esetében is hódít a csomagautomatás átvétel

Júliusban és augusztus első felében az eMAG-on iskolaszert tartalmazó rendelések közel 65 százalékát vették át csomagautomatában vagy csomagponton, és közel 30 százalékát kérték házhoz szállítással. Tízből nyolc-kilenc ebben az időszakban rendelt iskolafelszerelési termék adatlapján szerepelt a Genius-logó: az ilyen termékek megrendelése esetén a Genius hűségprogramot aktiváló ügyfelek előzetesen meghatározott rendelési érték elérése esetén ingyenes kiszállításra vagy csomagautomatás átvételre váltak jogosulttá - így a tanszerek online rendelése számukra nem járt extra költséggel.