Advent alkalmából idén immár második alkalommal találkozhatnak az érdeklődők a Borsodi Sörgyár szezonális sörkülönlegességeivel a karácsonyi vásárokon. A tavalyi év slágere, a forralt Belle-Vue Kriek mellett idén egy újabb specialitás is elérhető lesz: a forralt Guinness.
Három éven keresztül tölgyfahordókban érlelt belga sör fahéjjal, naranccsal és szegfűszeggel ízesítve, ez a forralt Belle-Vue Kriek, amivel tavaly találkozhattak először a Bazilika Advent látogatói a Borsodi Sörgyár jóvoltából. A visszajelzések alapján a vállalat idén újabb meglepetéssel készül az ünnepi szezonra.
„A tavalyi akciónk pozitív fogadtatása arra sarkallt minket, hogy idén ismét elérhetővé tegyük téli különlegességünket, sőt a forralt Belle-Vue Kriek mellett egy újabb forralt sörrel is készülünk. A Diageo sörszakértőivel együttműködve létrehoztuk a Guinness adventi változatát is” – mondta el Rotter Balázs, a Borsodi Sörgyár sörnagykövete, a receptúra kapcsán pedig hozzátette, hogy: „a forralt sörkülönlegesség alapja az Írországban főzött ikonikus stout sör, amelyhez sötét és fűszeres rumot adunk. Az ünnepi ízvilágot pedig többek között citromlével, kardamommal és csillagánizzsal tesszük teljessé.”
A Guinness-ből készült forralt sörkülönlegességet kizárólag a Bazilika Advent karácsonyi vásáron a Guinness házban kóstolhatják meg az érdeklődők, míg a klasszikus forralt Belle-Vue Kriek-el a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron találkozhatnak a látogatók.