Összefogott a Mastercard és a Nexi

A Nexi, Európa vezető PayTech vállalata a Mastercardot választotta stratégiai partneréül európai nyílt bankolási programjához. Az együttműködés célja, hogy hatékonyabbá tegyék az e-kereskedelmi tranzakciókat a Nexi és a Mastercard közös európai megoldását alkalmazva. Ezáltal olyan integrált digitális ökoszisztéma jön létre a Mastercard nyílt bankolási technológiájára alapozva, ami biztonságossá és zökkenőmentessé teszi az online fizetéseket a fogyasztók számára.

A hagyományos fizetési lehetőségekkel ellentétben a nyílt banki szolgáltatások lehetővé teszik, hogy a fogyasztók gyors digitális fizetéseket kezdeményezzenek kereskedők irányába közvetlenül a fogyasztó bankszámláján keresztül, ami egyszerűvé és hatékonnyá teszi a folyamatot.

A kereskedők számára azért is előnyös lesz ez a megoldás, mert azonnal hozzáférhetnek majd a teljesített tranzakciókból származó bevételeikhez. Az innovatív nyílt bankolási technológia segítségével a kereskedők még jobban megfelelhetnek a gyors és problémamentes fizetést preferáló vásárlói elvárásoknak.

"Izgatottan várjuk, hogy a Nexivel együttműködve egy olyan fizetési megoldást hozzunk létre, amely élvezetesebbé és biztonságosabbá teszi az online vásárlást" - mondta Bart Willaert, a Mastercard nemzetközi nyílt bankolásért felelős vezetője. “Több, mint öt évtizede dolgozunk egy átfogó és biztonságos digitális ökoszisztéma létrehozásán, melynek mostantól a nyílt bankoláson alapuló technológia is részéve válik Európa-szerte a fogyasztók és vállalkozások számára.”

"Izgatottan várjuk, hogy az együttműködés során a Mastercard nyílt banki megoldásainak erejét a fizetési élmény javítása érdekében használjuk Európában” - mondta Omar Haque, a Nexi e-kereskedelmi vezetője. „A Mastercard páratlan szakértelemmel rendelkezik a nyílt banki szolgáltatások terén, megbízható infrastruktúrájuk lehetővé teszi majd, hogy megkönnyítsük a digitális fizetések elterjedését Európában.”