Fizetős tartalmak jönnek az Mforon és a Privátbankáron is

Újabb online felületek álltak be a sorba és kérnek pénzt prémium tartalmaikért, ezúttal az Mfor és a Privátbankár jelentette be, hogy előfizetésért cserébe kínálják majd minőségi anyagaikat. A plusz bevételből növelnék a szerkesztőség méretét és a jelenleginél több videóval és podcasttal jelentkeznének – közölte az mmonline.hu érdeklődésére Pásztor András, az Mfor ügyvezetője.

A bejelentés szerint az előfizetőik naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért. A két lap cikkeinek túlnyomó többsége továbbra is szabadon olvasható marad.

A tájékoztatás szerint az előfizetőknek az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalmaihoz való teljes és együttes hozzáférésen túl napi előfizetői hírlevelet kínálnak, amelyben az adott napon mindkét oldalon megjelent Prémium cikkeinket egyben olvashatják.

A csomag része továbbá az előfizetőik részére létrehozott exkluzív klubhoz csatlakozás, valamint a havonta szervezett (online vagy személyes) olvasói találkozókon való részvétel lehetősége. Ezeken az előfizetők közvetlen párbeszédet folytathatnak a lap munkatársaival és vezetésével: véleményt mondhatnak, ötleteket adhatnak.

A Klub csomagra előfizetők igénybe vehetnek – sokszor az olvasást valóban megnehezítő – hirdetések nélküli csomagot is, sőt, a kiadó print magazinja, a Piac&Profit tartalmait is olvashatják, valamint, egyedülálló módon a magyar médiapiacon, a Prémium cikkek ingyenes elolvasásával ajándékozhatják meg barátaikat, ismerőseiket, akiknek ezért cserébe csak egy email-címet kell megadniuk.

Pásztor András az mmonline.hu-nak jelezte, hogy a mostani lépés része a szerkesztőség bővítését célzó stratégiának. Az elképzelések szerint az előfizetői bevételekből olyan méretű szerkesztőséget építenek, ami méretgazdaságosan üzemeltethető. Az újságírók közvetlenül is részednek a bevételekből. A minőségi tartalmak biztosítása érdekében számos külsős szerzővel kötöttek szerződést, illetve elismert gazdasági szakemberek – köztük Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel – is írnak majd a portálra.

A kiadónál ezres nagyságrendű előfizetői létszámmal számolnak és a plusz bevételből a jelenleginél több podcastot és videót terveznek készíteni – tette hozzá Pásztor András.