Lokális tartalmakkal bővül a Viber

A Plus Creative Agency a Viber új együttműködő partnere a Viber mintegy 1 millió tagot számláló hivatalos magyar közösségének helyi tartalmakkal való ellátásában.

2021 áprilisában a Viber és a Plus Creative úgy döntött, hogy szoros együttműködésbe kezd a világ egyik vezető kommunikációs alkalmazás közösségének – a Viber Magyarországnak – helyi tartalmakkal való ellátásában. Az ügynökség feladata széleskörű: a kreatív ötletelés és a koncepciók kidolgozása mellett a teljes szöveg és vizuális anyagok készítése, hogy minél érdekesebb és hitelesebb tartalmakat szolgáltassanak a legnagyobb magyarországi Viber közösségnek.

Az alkalmazás közösségének tagjai hetente legalább egyszer találkozhatnak a Viber és a Plus Creative közös munkájának gyümölcsével. Sokrétű, összehangolt munkát igénylő feladat ez; az ügynökség már egészen az első ötlettől kezdve, a szövegíráson át a grafikai anyag elkészítéséig kiveszi a részét.

Az új megbízás keretében az ügynökség részletesen megismerhette a Viber applikáció egy másik kezdeményezését, a Viber Wishes chatbotot. Az alkalmazás ezen funkciójának köszönhetően a Viber-t használó tagok emlékeztetőt kapnak különböző ünnepekről, továbbá regionális ünnepekkor és személyes alkalmakkor (pl. születésnap, névnap) is felköszönthetnek más felhasználókat.

Az ügynökség számára a kihívás ebben az esetben az, hogy olyan üdvözlőlapokat készítsenek személyes eseményekről, amelyekkel a felhasználók gratulálhatnak közeli hozzátartozóiknak. A Viber ezeket a kártyákat a világ számos nyelvére lefordítja, így a Plus Creative által készített tartalmak bárkihez eljuthatnak nyelvi és földrajzi akadályok nélkül.