A prémium ásványvízmárka örömmel mutatja be a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny 2021-es nagydöntőjét, amely az idei évben még több hasznos ismerettel, tréninglehetőséggel és korszerű elképzelésekkel várja a globális séfközösséget.
Hosszú várakozás után október 28. és 30. között rendezik meg Milánóban a S.Pellegrino Young Chef Academy 2019-2021-es verseny fináléját, amelyen egy fiatal magyar tehetség, Koppány Levente is részt vesz. A 3 napos nagydöntőben a 48 regionális győztes fiatal tehetség és a 12 mentor séf a megmérettetésen túl számos új oktatási és kapcsolatépítő programon vehet részt. Az esemény fénypontja az utolsó napon megrendezett S.Pellegrino Young Chef Academy Brain Food fórum, majd a versenyt lezáró díjátadó ceremónia lesz, ahol kiderül, kik lesznek a zsűri döntése alapján a jövő meghatározó gasztronómiai szereplői.
„Izgatottan várjuk, hogy vendégül lássuk a nemzetközi gasztronómiai közösséget Milánóban. Egy évvel ezelőtt elindítottuk a S.Pellegrino Young Chef Academy-t, amely inspiráló közeget teremt a tehetséges fiatal séfeknek arra, hogy kapcsolatot teremtsenek a konyhaművészet legnagyobb hatású alakjaival, valamint képzésekben, mentorálásban és tapasztalatszerzési lehetőségekben részesüljenek. A S.Pellegrino Young Chef Academy verseny a kezdeményezésünk legfontosabb eleme, amely kulcsszerepet játszik az értékteremtő kreativitás ösztönzésében. Ez a megmérettetés folyamatos fejlődésre sarkallja a gasztronómiai szektoron túl a társadalom egészét is. Ezért tartjuk különösen fontos alkalomnak a nagydöntő napját, ami világszinten is kitüntetett helyen szerepel a gasztronómiai események sorában” – mondta el a verseny kapcsán Stefano Bolognese, a Sanpellegrino nemzetközi üzletágának igazgatója.
A 12 régió és a S.Pellegrino Young Chef Academy győztesei a következők:
Jose Lorenzo Morales, Melbourne, Ausztrália, csendes-óceáni régió – „Analógia”
Kevin Wong Tat Mun, Szingapúr, Szingapúr, ázsiai régió – „Egy kacsa ünneplése”
Albert Manso Miras, Barcelona, Spanyolország, ibériai és mediterrán régió – „Fürj és bor”
Cynthia Xrysw Ruelas Diaz, Guadalajara, Mexikó, latin-amerikai régió – “Milpa és a tenger”
Koppány Levente, Budapest, Magyarország, közép-európai régió – “Szivárványos pisztráng turbolyával, erdei gombákkal és vadfokhagymával”
Vitalii Savelev, Moszkva, Orosz Föderáció, eurázsiai régió – “Fekete-tengeri fehérrépa citromhéjon termesztett gombákkal”
Alexandre Alves Pereira, Párizs, Franciaország, északnyugat-európai régió – “Zöld spárga, szardínia, kerek repkény”
Paul Thinus Prinsloo, Fokváros, Dél-Afrikai Köztársaság, afrikai és közel-keleti régió – “Bouillabaisse 2.0”
Alessandro Bergamo, Milánó, Olaszország, olasz és délkeleti régió – “Jobb ma egy tojás, mint holnap egy csirke?”
Rafael Covarrubias, Oakville, Kanada, észak-amerikai régió – “Pézsmaréce Mole Negro módra, tartósított aszaltszilva és téli gyökérzöldségek”
Jerome Ianmark Calayag, Stockholm, Svédország, egyesült-királysági és észak-európai régió – “Szerény zöldségek”
Victor/Zhi Cheng Wang, Sanghaj, Kína, nagy-kínai régió – “Mit jelent a szója Kínában?”