Így lehetünk bitcoin-nagyhatalom?

Békéscsabán, Kecskeméten, Miskolcon is tehetünk már pénzt bitcoinautomatába, de a fővárosban van erre a legtöbb helyen lehetőségünk.

A Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje szerint csak idő kérdése, és megsokszorozódik az ATM-ek száma hazánkban is, pedig már most is nálunk található a 19. legtöbb a világon. Magyarországban már 46 bitcoinautomata található, tíz városban. Kilenc vármegyeszékhelyen használhatunk ilyen ATM-et, a legtöbbet Budapesten, 34-et. Az első eszközt kilenc évvel ezelőtt üzemelték be fővárosban, azóta folyamatosan emelkedik a számuk, és egyre több üzlet, szolgáltató jelenti be, hogy elfogadja a virtuális valutát.

Maga a rendszer egyszerűen működik, az automatába papírpénzt lehet tenni, ami kriptovalutába váltja az összeget. Az ATM monitorján kivetített QR-kód beolvasásával az elektronikus pénz egy virtuális pénztárcába tölthető, innen lehet az összeget vásárlásra fordítani.

Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója nemrég azt jósolta, hogy a kriptopiac 2023-ban magához tér. Az optimizmusát többek között arra alapozta, hogy továbbra is érkeznek olyan innovációk, amelyek bizonyítják, szükség van a kriptoipar termékeire és szolgáltatásaira. Ezt azzal is alátámasztotta, hogy 2022-ben olyan nagynevű piaci szereplők is a blokklánc-technológiára alapuló megoldásokat vezettek be, mint a Tesla, a McDonald’s, a Sony, a Nike, a KPMG, vagy a Mastercard.