Testközelből nézhetünk meg egy Forma-1-es autót

Yuki Tsunoda, a Scuderia AlphaTauri pilótája és Franz Tost csapatfőnök egy szűk körű beszélgetésen számolt be a csapat célkitűzéseiről és a bajnokság aktuális állásáról. Az ORLEN Csoport nemzetközi vállalata az idei szezontól a Scuderia AlphaTauri főtámogatója. A hazai verseny előtt a vállalat exkluzív partnertalálkozón látta vendégül a csapat pilótáját és vezetőjét az M3-as autópálya jakabpusztai pihenőjénél található, frissen felújított ORLEN-töltőállomáson. A helyszínen a rajongók a egész héten megtekinthették a Scuderia AlphaTauri eredeti Forma-1-es autóját.

A mezőny egyetlen japán pilótája, Yuki Tsunoda 2021 óta versenyez a Scuderia AlphaTauri csapatánál. A Hungaroringről nagyon szép emlékei vannak, a beszélgetésen felidézte, hogy ez volt az első európai pálya, ahol vezethetett.

„Négy-öt évvel ezelőtt a Red Bull Honda motorját teszteltem itt Magyarországon, és az a pár napos tesztvezetés olyan sikeres volt, hogy ennek köszönhetően lettem junior pilóta a Red Bullnál. Az első európai versenyemen is ezen pályán vettem részt még a Formula-3 szériában, azelőtt csak Japánban versenyeztem. Talán ma nem is ülnék itt, ha nem a magyar pályán teszem meg az első köröket” - Franz Tost, a Scuderia AlphaTauri csapatfőnöke röviden beszámolt a szezon második felére vonatkozó terveiről.

„Folyamatosan dolgozunk az autón, a Magyar Nagydíjra is készülünk egy fejlesztéssel, szeretnénk erősen zárni ezt az idényt – mondta el a csapatvezető, aki kitért arra is, milyen sokat jelent a csapat számára az ORLEN-hez hasonló támogatók jelenléte. – Egészen különleges, hogy együtt dolgozhatunk egy olyan vállalattal, mint az ORLEN. Örülök, hogy itt lehetek, lenyűgöző ez az új töltőállomás, az üzlet és a kávézó is.”

A beszélgetést az M4 Sport riportere, Szeleczky Ádám vezette, aki egész évben a versenynaptár különböző helyszínei között utazik, hogy minél több információval szolgáljon a rajongóknak. A rutinos újságíró ezúttal műsorvezetőként állt helyt, a Scuderia AlphaTauri pilótáját és a csapatfőnökét kérdezte az évadra vonatkozó tervekről.

A rendezvényen jelen volt Jaroslaw Szeliga, az ORLEN Magyarország ügyvezetője is, aki köszöntőjében méltatta az ORLEN és a Scuderia AlphaTauri együttműködésének eredményeit.

„Örülök és büszke vagyok, hogy egy olyan rangos és nemzetközi színtéren állhatunk ki az autóversenyzés mellett, mint amilyen a Forma-1. Az ORLEN tevékenységének középpontjában a minőség és a teljesítmény áll, ez köt minket össze a versenyzés csúcssorozatával. A szezon elejétől támogatjuk az olasz Scuderia AlphaTauri csapatát, amelyet tehetséges pilóták és a sportág valódi legendái képviselnek. Nagyon örülünk, hogy Yuki Tsunoda mellett már Daniel Ricciardoért is szurkolhatunk” – fogalmazott az ORLEN Magyarország ügyvezetője.

Az ORLEN Csoport a közép- és kelet-európai régió vezető energetikai vállalataként 2023 óta szponzorálja a Scuderia AlphaTaurit. Az együttműködés elősegíti a márka népszerűsítését a Forma-1 rajongók körében. Nekik az idei Magyar Nagydíjra különleges meglepetésekkel is készült a vállalat.

A versenyhez kapcsolódóan kivételes nyereményjátékban vehettek részt az ORLEN kúthálózatán egyszerre legalább 20 liternyi üzemanyagot tankolók június végétől. A vásárlók a tankolásuk után egy kód feltöltésével különleges élménnyel gazdagodhattak a hétvégi futamon. Akik nem jutottak ki a versenypályára, azok is találkozhatnak az AlphaTauri csapatának idei versenyautójával, amelyet két magyarországi benzinkúton is kiállítottak. Az érdeklődők a hét végéig még megcsodálhatják az eredeti Forma-1-es gépet az ORLEN M3 Jakabpuszta töltőállomásán. Az autó több alkatrészén, például az orrkúpon, a hátsó szárnyon, a légterelőkön, a halo néven is ismert glórián és a tükrökön is látható az ORLEN logója.