Véget ért a Majdnem menyasszony című tévéfilm forgatása

Drámai és komikus helyzetek között egyensúlyoz a Majdnem menyasszony című tévéfilm, amely Herczeg Ferenc A fehér páva című regényéből készült, és látható lesz a Duna csatornán. A forgatás kedden ért véget Ráckeresztúron.

A fordulatos és humoros szerelmi történet az 1900-as évek elejére repíti vissza a nézőket - hangsúlyozta az MTI tudósítása szerint Helmeczy Dorottya, a filmet gyártó Megafilm egyik producere kedden, az utolsó forgatási napon Ráckeresztúron.

Elmondta, a Majdnem menyasszony története a fővárostól néhány kilométerre fekvő Varjason játszódik, főhőse Ábel Marika, a helyi szatócsbolt tulajdonosának a lánya, az ő szerelmi élete körül forognak az események. A huszonéves lánynak illene férjhez mennie, ám megérkezik a kisvárosba a kor vívmánya, a vasút és vele együtt a kapitalizmus, a "nagyvárosi teljesítménykényszer". Mindez felkavarja a helyiek megszokott életét - tette hozzá. "A fiatal Marika figyeli, hogy az új helyzetre ki hogyan reagál, és közben kiszólva a nézőkhöz, elmeséli azt, amit lát" - hangsúlyozta a producer.

Helmeczy Dorottya emlékeztetett arra, hogy harmadszorra nyúlnak Herczeg Ferenc életművéhez: a Don Juan kopaszodik és a Kék róka után az 1910-es években íródott A fehér pávát adaptálják tévéfilmre. A producer szerint Herczeg Ferenc olyan párbeszédeket írt, hogy alig kellett hozzányúlnia Somogyi György forgatókönyvírónak.

Helmeczy Dorottya szerint a Majdnem menyasszony egy olyan női történet, amely férfiaknak is szól. A producer leginkább azoknak ajánlja, akik meg akarják érteni, hogy egy nő milyen szempontok alapján hozza meg döntéseit - hangsúlyozta.

„A tévéfilm olyan lesz mintha sok képeslapot látnánk egymás után, Pacskovszky József rendező időnként ad a nézőknek egy-egy olyan képet, amellyel az adott kor bemutatása mellett humorosan tükröt is állít a társadalmi helyzetre és a korszakra reagálva" - magyarázta a producer.

A film forgatása július elején kezdődött, a jelenteket egyebek mellett a Ráckeresztúron, a Pázmándy-Brauch kastélyban és a Skanzenban vették fel. Augusztusban zajlik az utómunka és látható lesz a Majdnem menyasszony a közmédia Duna csatornáján - mondta Helmeczy Dorottya. A producer felhívta a figyelmet arra, hogy az Ábel Marikát alakító Kelemen Hanna első alkalommal játszik tévéfilmben: egy öntörvényű, formabontó karaktert alakít, amit a színésznő rögtön a magáénak érzett.