Diktátorok titkos búvóhelyeit mutatja be egy új sorozat

Új, hatrészes sorozatot készített az Inborn Media, a varsói székhelyű történelmi dokumentumfilmeket gyártó cég az A+E Networks EMEA megbízásából. A Diktátorok titkos búvóhelye című produkció az aprólékos kutatások és szakértői interjúk révén példátlan betekintést nyújt a fényűző rezidenciákba és homályos, gyakran baljós búvóhelyekbe, amelyeket a világ leghírhedtebb diktátorai használtak, hogy elkerüljék az elfogást és közben zavartalanul gyakorolják az irányítást nemzeteik felett.

A Diktátorok titkos búvóhelye minden epizódja egy másik európai autokrata magánszentélyére összpontosít – olyan diktátorokéra, mint az albán „erős ember”, Enver Hodzsa, a jugoszláv Wiktor Janukowicz (Viktor Janukovics), a román Nicolae Ceausescu, Adolf Hitler, Benito Mussolini és Joszif Sztálin. A nézőket vizuális utazásra viszik a távoli paloták, földalatti bunkerek és erődített épületek építése és tervezése világában, amelyek egyszerre szolgáltak a hatalom és a külvilágtól való visszavonulás szimbólumaként.

A ritka archív felvételekhez, szakértői elemzésekhez és a diktátorok uralkodásának szemtanúitól származó, első kézből származó beszámolókhoz való hozzáférés révén a Diktátorok titkos rejtekhelyei átfogóan vizsgálják meg az egyedülálló, sokkoló búvóhelyek építészeti jellemzőit és tervek által feltárt pszichológiai és politikai vonatkozásokat.

A Diktátorok titkos búvóhelye Nagy-Britanniában Sky HISTORY-n, Lengyelországban a HISTORY csatornán, Romániában és más kelet-közép-európai országokban az NTV-n debütál, nemzetközi terjesztésre pedig 2024-ben kerül sor az Inborn Medianak köszönhetően.