Idén is elindítja gyakornoki programját a 24.hu

Újra elindítja gyakornoki programját a 24.hu, a portál célja, hogy olyan fiatal kollégákat találjanak, akik később sikeresen integrálódhatnak az ország egyik legnagyobb hírsite-jának szerkesztőségébe. Az első két kör résztvevői közül Csákó Anna, Horváth Júlia, Papp Atilla és Stéger Dávid ma már a szerkesztőség tagja.

A portálon megjelent összefoglaló szerint idén kiemelten számítanak a gazdasági, illetve a videós újságírásra fogékony jelentkezőkre, de minden rovat nyitott a programban, azaz a fotózás, a politika, a kultúra, a sport, a tudomány, a techvilág és a szórakozás iránt érdeklődőket egyaránt várják.

A pályázatra 30 éven aluliak jelentkezhetnek, akiknek meg kell jelölniük, hogy melyik rovatban dolgoznának szívesen, illetve három új cikket is csatolniuk kell. A pályázatok beküldési határideje szeptember 17.

A zsűri a pályázatok közül kiválasztja a legígéretesebbeket, a kiválasztott pályázókkal szóban is beszélgetnek, és e két kör alapján választanak legfeljebb nyolc jelöltet. A programba bekerülőknek vállalniuk kell, hogy a három hónapos időszakban legalább heti 16 órát a szerkesztőségben töltenek.

A három hónapos program teljes időtartamában mentor segíti a kiválasztott jelöltek munkáját, fejlődését. A mentorok személye attól függ, hogy a kiválasztottak érdeklődése melyik rovat felé vezeti őket. A gyakornokok juttatást kapnak, melynek összege havi bruttó 150.000 forint 3 hónapon keresztül.