Innen lesz érdemes nézni a tűzijátékot

Augusztus 20. - Tûzijáték Budapesten

Szent István napját Oscar díjas programkavalkád, megannyi koncert, családi és művészeti esemény kíséri. A szervezők azokra is gondolnak, akik meghittebb környezetben, a belváros zajától távolabb szeretnék megünnepelni Magyarország születésnapját, ezért öt olyan izgalmas budapesti helyszínt ajánlanak a látogatók figyelmébe, ahonnan garantáltan nagyszerű tűzijáték-élményben lehet részünk.

A Szent István Nap rendezvénysorozat színes kínálatával évről évre sok látogatót vonz a a fővárosba, a tűzijáték miatt pedig hatalmas tömeg indul a Duna két partjára. Azoknak sem kell lemondaniuk a Tűz és fények játékáról, akik a tömegtől távol szeretnék azt megnézni. Számukra nyújthat felejthetetlen tűzijáték-élményt a belvárosból is könnyedén megközelíthető Gül baba türbéje, ahonnan páratlan kilátás nyílik a mindig pezsgő Budapestre, valamint a Duna azon szakaszára, ahol a rakétákat fellövik. Hasonló természeti környezetet kínál a Gellért-hegy Erzsébet híd felőli rejtettebb oázisa, a Filozófusok kertje is, ahol a festői látvány mellé augusztus 20-án este hangulatos élőzene is párosul. Azoknak pedig, akik a folyó túlpartjáról gyönyörködnének a fényjátékban, az egzotikus nevű Nehru part, azaz a Bálna és a Petőfi híd közötti zöldsáv jelenthet megoldást.

A tűzijátékkémlelést olyan patinás helyszínek tehetik még izgalmasabbá, mint amilyen a svábhegyi Széchenyi Emlékmű és Kilátó. Ugyancsak Budapest és környékének múltját hozza karnyújtásnyi közelségbe a Sas-hegyi Látogatóközpont, amelyet az ünnepi tűzijáték ideje alatt kizárólag a fogyatékossággal élők és kísérőik látogathatnak előzetes regisztrációt követően.