Ütős vasárnapok jönnek az RTL-en

Október 29-től minden vasárnap 19 órától az ökölvívásé lesz a főszerep az RTL műsorán, indul ugyanis a csatornán a Sztárbox című produkció. Az igazán ütősnek ígérkező, élő showműsorban három súlycsoportban csapnak össze a hazai sztárvilág csillagai.

A versenyzők női könnyű-, férfi közép- és férfi nehézsúlyban mérik össze tudásukat, a többfordulós sportesemény keretében a Riz Levente Sport-és Rendezvényközpontban. A sztárok felkészüléséről több hónapja az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok, Kovács Kokó István és szakemberekből álló csapata gondoskodik. A negyeddöntőkre, elődöntőkre és döntőre az Eventim felületén tudnak jegyet vásárolni az érdeklődők.

Azt már tudható, hogy a Sztárbox műsorvezetői Csobot Adél, Szujó Zoltán és Héder Barna lesznek. Hozzájuk csatlakozik A Tanár című sorozatból, a Celeb vagyok, ments ki innen című realityből is ismert Varga Ádám színész, aki műsorvezetőként a Sztárbox social felületein fog feltűnni.

A sztárok nem fognak kesztyűs kézzel bánni egymással, és itt is a szabályok diktálnak. A női könnyűsúlyban 4x1,5 perc, míg a férfi közép- és nehézsúlyban 4x2 perces menetek során mérik össze erejüket a versenyzők. A menetek között 1 percük lesz arra, hogy felkészüljenek az újabb összecsapásra. A versenyzők 14 unciás kesztyűkkel küzdenek.

A mérkőzésekre a három rászámolás szabálya érvényes, a harmadik rászámolás automatikus TKO-t, azaz technikai kiütést jelent. A bíró alkalmazhat álló rászámolást is, vagyis, ha úgy ítéli meg a versenyző állapotát, akkor a rászámolást már a versenyző álló helyzetében is elkezdheti vagy akár be is szüntetheti a találkozót. A Sztárbox a 10 pontos pontozási rendszert alkalmazza, azaz minden menet győztese 10 pontot kap, a vesztes pedig teljesítményétől függően kevesebbet. Ha valaki mind a 4 menetet megnyeri, 40 pontos maximális pontszámot kaphat. Minden mérkőzés előtt a bíró ellenőrzi a felszereléseket (foggumi, mélyütésvédő, mellvédő, bandázs, bokszkesztyűk). A versenyzők csak amatőr bandázst használhatnak. Vazelin és adrenalin használata megengedett.

Női könnyűsúlyban Nyári Dia Járai Kírával mérkőzik meg, míg Berki Mazsi Megyeri Csillával csap össze. Sáfrány Emese Dobos Evelinnel, Janicsák Veca pedig Szabados Ágival vív meg a továbbjutásért.

A férfi középsúlyban is izgalmas és látványos mérkőzésekre számíthatunk. Kállay-Saunders András Józan Lacival, Molnár Áron Frohner Fecóval, ifj. Schobert Norbert pedig Istenes Bencével csap össze. Kabát Peti kézsérülése - eltört a jobb hüvelykujja az edzés során - ellenére is arra készül, hogy legyőzi ellenfelét Rácz Jenőt és továbblép az elődöntőbe.

A férfi nehézsúly nagyágyúi is arra készülnek, hogy a negyeddöntő győzteseiként hagyják el a ringet. Nagy Ervin Árpa Attilával küzd meg, aki bicegve érkezett a műsor sajtótájékoztatójára, mivel az egyik edzésen az edzőpartnere ráesett a lábára, ami által részleges külső bokaszalag szakadást és két helyen bokarepedést szenvedett, de természetesen készül megmérettetésére a negyeddöntőben, ahogy a többiek is. Curtis Szegedi Fecsóval mérkőzik meg. Brash Bence KKevinnel csap össze, Dobrády Ákos pedig Pintér Tenyával lép ringbe.