Jövő tavasszal érkezik a Max Európába

Jelentős változás jön jövőre a Warner Bros. Discovery streamingszolgáltatásában, az Egyesült Államokhoz hasonlóan ugyanis Európában és Latin-Amerikában is elrajtol majd az HBO Maxot felváltó Max. Európában elsőként a jelenlegi HBO Max szolgáltatási területéhez tartozó országokban lesz tapasztalható a változás, 2024 tavaszán.

A hírt Gerhard Zeiler, a Warner Bros. Discovery nemzetközi piacokért felelős vezetője jelentette be a MIPCOM-on tartott előadása során. A döntés azt jelenti, hogy Európában több mint 20 országban rajtol majd el az újragondolt és -márkázott streamingszolgáltatás, északi-, közép- és kelet-európai országokban, a spanyol, a portugál és a holland piacon.

A tervek szerint a jövő év folyamán egy „második hullám” is lesz, amely Franciaországot és Belgiumot is érinti majd, bár a konkrét indulási időpontról nem árultak el részleteket. A mostani bejelentés 15 hónappal azután történt, hogy a Warner Bros. Discovery leállította az HBO Max franciaországi bevezetését. A Max nevű szolgáltatás az év elején indult el az Egyesült Államokban, és a tervek szerint 2024 elején Latin-Amerikában is elrajtol.

Leah Hooper Rosa, a médiavállalat alelnöke és az EMEA régió streamingért felelős vezetője elárulta azt is, hogy a szolgáltatás keretében élő sportközvetítéseket fognak közvetíteni Európában, beleértve a Eurosport tartalmait, illetve Grand Slam tenisztornákat, a kerékpáros Grand Tourt és a 2024-es párizsi olimpiai játékokat is.