Vásárlói tudatosság és fenntarthatóság a Business Lounge-ban

A nagy karácsonyi bevásárlások előtt mindig több figyelmet kap a tudatosság, a tudatos vásárlás, a pazarlás, a nélkülözés és az adományozás. A radiocafé Business Lounge című műsorának mai adásában többek között arra keresik majd a választ, hogy milyen szerepük van a nagy márkáknak a vásárlói tudatosság erősítésében, a fenntarthatósági törekvések támogatásában.

Mind a részvételben mind az edukációban a nagy cégeknek kiemelt szerepük van. Kérdés, hogy ez a figyelem egész évben adott, vagy csak év végén? Vagy csak év végén foglalkozik vele kiemelten a média? Kinek a feladata tenni, azért, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb legyen a környezetünk? Ezeket a témákat járja körül a radiocafé Business Lounge című műsorának december 6-i adása, két, teljesen más iparágban tevékenykedő, de a környezetünkért tenni akaró és a tudatosságot hirdető nagyvállalattal.

A műsor első részében Kazatsay Eszterrel, a Penny Magyarország kommunikációs vezetőjével és Nagygyörgy Tamással, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatokért felelős igazgatójával beszélgetünk arról, hogy miközben az egyik oldalon rengeteg élelmiszer megy kukába, óriási a pazarlás, a másik oldalon milliók éheznek, nélkülöznek.

Mit tehet ezért egy felelős nagy vállalat, miért fontos az edukáció, hogyan tudunk hatékonyan segíteni – többek között ezekre a kérdésekre keresik majd a választ a beszélgetés során.

A műsor második részében egy olyan cég képviselőjével beszélgetnek, amely úttörő szerepet tölt be a digitális vásárlások, digitális megoldások piacán. Rácz Annával a Mastercard senior marketing menedzserével beszélgetnek arról, hogy ők mit tesznek a tudatos vásárlások érdekében és mit gondol az év végi vásárlási őrületről.

November az akciós napok hónapja, egymást érik a különböző Black Friday mutációk. Okosan vásárolunk ilyenkor, vagy megveszünk mindent, amit látunk? A digitális, készpénzkímélő vásárlás már önmagában egy környezettudatos attitűdöt feltételez, a kérdés, hogy tudunk-e még ezenkívül bármit tenni a fenntarthatóbb környezetünkért?

Business Lounge ma délután 14:00-15:00 között a radiocafén.