Rádiós lehetőségek és nők az informatikában – ez lesz ma a Business Lounge-ban

A rádiós piac lehetőségeiről, jövőjéről, hirdetésekről is szó lesz a Business Lounge mai adásában, a műsor vendége lesz Nagy Marcell, a MiértRádió iparági összefogás projektvezetője. A műsor második részében pedig Guzsaly Péterrel, a Skool márkakapcsolati vezetőjével arról beszélgetnek majd, hogy miért fontos, hogy egyre több nő dolgozzon az informatikában.

(kiemelt képen balra Nagy Marcell, jobbra Guzsaly Péter)

Az idén november 22-én már második alkalommal szervezte meg a Nagy Rádiós Nap című konferenciáját a MiértRádió iparági összefogás. A tavaly létrejött összefogás célja felhívni a hirdetési döntéshozók figyelmét a rádióban mint hatékony marketingkommunikációs eszközben rejlő lehetőségekre, és ebben a szellemiségben hívták életre a konferenciájukat is.

A Business Lounge mai adásában Nagy Marcell projektvezetővel beszélgetnek, aki hangsúlyozta, hogy a rádiós piac harmadik egymást követő évben növekszik, és amíg más médiatípusokban telítettség észlelhető, addig a rádióban még van hely hirdetések indítására.

A műsor második részében Guzsaly Péterrel, a Skool a márkakapcsolati vezetőjével beszélgetnek, hogy miért fontos hogy egyre több nő dolgozzon az IT területén.

A Skool 2014 óta segíti a gyermekek bekapcsolódását a számítógépes kódolás világába, és az indulása óta több mint 6000 lánynak mutatták meg a kódolás izgalmas világát. Felmérések szerint ezres nagyságrendben kacérkodnak a gondolattal, hogy a technológiai szektort választják első munkahelyként.

Kik ezek a 18–25 éves fiatalok, milyen munkához, munkahelyhez kapcsolódó vágyak, célok motiválják őket, hogyan tekintenek a munkára, a munkahelyre, a munkáltatóra? Milyen kommunikációs csatornákon érjük el őket, merre indulnak, amikor az első állásukat keresik?

Business Lounge ma délután 14:00-től a radiocafén.