Megjelent a listák könyve

Idén is megjelent a Marketing&Media magazin Book of Lists kiadványa, amelyben megtalálható az idei összes toplistánk. A rangsorok mellett a bennük szereplők portréi és elemzések is olvashatók az itt elérhető listák könyvében.

Az első listánkat 2008-ban készítettük el, a Top 50 legbefolyásosabb ember a magyar médiaiparban címűt. Aztán jött az özönvíz. 2010-ben jelent meg a Top Dogs kiadványunk a legsikeresebb digitális vezetőkkel. Kezdetben csak különböző kategóriákban soroltuk a szakembereket, de nemrég egy 50-es rangsorrá változtattuk. 2016-ban debütál a Top 50 marketinges rangsorunk.

Három a magyar igazság! - gondoltuk, és tudtuk, hogy akkor van még egy ráadás. Régóta foglalkoztatott bennünket a gondolat, hogy elkészítjük a Top 50 legsikeresebb PR-szakember és kommunikációs vezető rangsorát. 2023-ban ez is megvalósult. Nem is akárhogyan.

A rangsorok és a listák megítélése mindig kétesélyes. A legelső ilyen kiadványunknál is voltak, akik mosolyogtak, és a későbbi összeállítások publikálásakor is akadtak olyanok, akik szkeptikusak voltak. Nem meglepő, ha most is vannak, akik szerint egy rangsort nem szabadna másnak, csak egy nonprofit szervezetnek készítenie.

Mi viszont azt gondoljuk, hogy a rangsorok a legjobb helyen (ahogy egyébként az egész világon) a független szakmai médiacégeknél vannak. Például nálunk.

A legjobb tudásunk szerint rakjuk össze ezeket a lapszámokat (is). Rengeteg precíz munkával és odafigyeléssel. És egy olyan top szerkesztőségi csapattal, amellyel már 20 éve együtt készítjük a Marketing&Mediát. Szigorúan szakmai alapon.

De milyen rangsor jöhet még? Meglátjuk! Addig is „mindenki onnan jön, ahonnan akar, vagy ahonnan szabadon bocsátják”. A többit meg majd mi intézzük!

 

Simon Krisztián