Pár nap és rajtol az Educatio

Több mint 150 kiállító részvételével csütörtökön kezdődik a legnagyobb hazai felsőoktatási seregszemle, a 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. A minden évben mintegy 50 ezer, pályaválasztás előtt álló fiatalt vonzó eseményen hazai, külhoni és külföldi felsőoktatási intézmények, valamint szakképző intézmények és munkáltatók is bemutatkoznak.

Több mint 100 ezer magyar fiatal dönt a felsőoktatási jelentkezéséről ezekben a hetekben. Döntésükhöz minden évben jelentős segítséget ad a legnagyobb hazai felsőoktatási seregszemle, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK népszerű felsőoktatási rendezvényére több mint 150 kiállítót várnak, főként hazai, külhoni és néhány külföldi felsőoktatási intézményt, valamint szakképző intézményeket és munkáltatókat. Az esemény évente nagyjából 50 ezer fiatalt vonz.

Szinte az összes magyar felsőoktatási intézmény kínálatával megismerkedhetnek a szakkiállítás résztvevői, akik a karriertervezésben is számíthatnak segítségre. A magyar felsőoktatás szereplői képet adnak arról is, hogyan hasznosul a megszerzett diploma a munkaerőpiacon, milyen lehetőségeket kínál a fiataloknak a felsőoktatási intézmények és a vállalati partnerek között kialakított kapcsolatrendszer. A szervezők azt ígérik, számtalan érvvel alá tudják támasztani a fiataloknak: egyetemistának lenni menő.

A 2024. január 11–13. között immár 24. alkalommal megrendezett szakkiállítást a Hungexpo Budapesti Vásárközpont “A” csarnokában (1101 Budapest, Albertirsai út 10.), illetve online rendezik meg. A rendezvény mindhárom napon 9:30 órától 17 óráig tart nyitva.