Részesedést szerezne az NFL az ESPN sportcsatornában

Sajtóhírek szerint a Disney tárgyalásokat folytat a profi amerikaifutball-ligával, az NFL-el a médiavállalathoz tartozó ESPN sportcsatornában való részesedés szerzésről.

A The New York Post és a The Atlantic című lapok beszámolói szerint az NFL a részesedésért cserében belemehet abba, hogy a Disney irányítása alá kerüljön az NFL Media. A Post szerint a tárgyalások viszonylag előrehaladott állapotban vannak, a csapattulajdonosok és a Játékosok Szövetségének tájékoztatása folyamatban van.

A felek között 2020-ban megkötött kollektív szerződés értelmében a liga bevételeinek egy bizonyos százaléka a játékosokhoz kerül. Az NFL állítólag már évek óta keres vevőt médiarészlege számára, de eddig nem jártak sikerrel az üzletkötésben.

A Disneyvel való megállapodás közelebb hozná a két félt, és javítaná az ESPN jövőbeli kilátásait, mivel a Disney arra készül, hogy - valószínűleg 2025-re – streaming szolgáltatásra állítsa át. A Disney állítólag más amerikai profi sportligákkal is folytatott tárgyalásokat a szorosabb együttműködésről.

Az NFL Media az NFL Network, az NFL. Com, a Red Zone, az NFL Films és az NFL+ streamingszolgáltatót foglalja magában.