A legjobbak között a K&H

Magyarország legjobb export-import finanszírozójává választották a K&H-t. A Global Finance nemzetközi pénzügyi magazin által odaítélt „Legjobb Kereskedelem Finanszírozó Bank Magyarországon” (Best Trade Finance Provider in Hungary) díjat tizenegyedik alkalommal kapta meg a pénzintézet.

24. alkalommal értékelték a világ export-import tevékenységet finanszírozó bankjait, 100 országban és régióban. A K&H 11. alkalommal is az élen végzett, elnyerte a „Legjobb Kereskedelem Finanszírozó Bank Magyarországon 2024” díjat. A Global Finance nemzetközi pénzügyi magazin ezúttal is a pénzintézetek eredményei, illetve iparági elemzők, vállalatvezetők és technológiai szakértők értékelése alapján rangsorolta a pénzügyi szolgáltatókat. A díj odaítélésénél a megvalósult tranzakciók volumenét, a globális jelenlétet, az ügyfélkiszolgálás minőségét, a versenyképes árazást és az innovatív megoldásokat vizsgálták. Mindezek mellett az is szempont volt, hogy a pénzintézetek mennyire támogatják az ellátási lánc stabil és átlátható, az ESG elvárásokhoz igazodó működését.

„2022 augusztusa óta csökkenő trend figyelhető meg a hazai export és az import termékforgalomban egyaránt az előző év azonos időszakához képest. Ahhoz, hogy ez a tendencia megfordulhasson, hosszút távú, stabil finanszírozó partnerre és holisztikus szemléletre van szükség a kül- és belkereskedelem finanszírozásában, azaz a pénzügyi tranzakciókat és a pénzforgalom kezelését egységesen kell kezelni a működőtőke leghatékonyabb felhasználása érdekében. A nagyvállalatok és kkv-k által egyik leggyakrabban igénybe vett szolgáltatásunknál ezért a termékek helyett az adott ügyfél adott igényeihez leginkább megfelelő megoldásra helyezzük a hangsúlyt” – hangsúlyozta ki Wanderscheid Boglárka, a K&H működő tőke megoldások igazgatója a díj elnyerése kapcsán. Emellett egyre fontosabb szerepet kapnak a fenntartható pénzügyi megoldások, amelyek az ellátási lánc minden szereplőjének ESG megfelelését támogathatják” – tette hozzá.

A K&H mellett a KBC Csoport szlovák, cseh és bolgár leányvállalata is hasonló elismerésben részesült.