Újabb nemzetközi partner a Logiscoolnál

Pár napja ünnepelte 10 éves jubileumát a magyarországi központú Logiscool, ami egy új nemzetközi partnerséggel indítja a 2024-es évet, együttműködési megállapodást kötöttek ugyanis az EtonX-szel, az elismert brit Eton College innovatív részlegével.

(fotó forrása: Logiscool)

A Logiscool 2014-ben indult el Magyarországról, napjainkban pedig a világ 30 országában, több mint 200 iskolában, 210 000 gyermek életére hatással lévő hálózattá bővült. Az elmúlt tíz évben a Logiscool a gyermekek digitális oktatásának nemzetközi élvonalába jutott. Egyedi tanítási módszereik és innovatív platformjaik, a Scoolcode és a MyLogiscool új mércét állítottak fel a digitális írástudás és a kódolás oktatása terén.

A Scoolcode forradalmasította a programozás tanításának módszertanát a gyermekek számára: a minden korosztálynak megfelelő vizuális blokk és palettakínálatuk könnyen érthetővé, játékossá, magával ragadóvá, interaktívvá és hihetetlenül szórakoztatóvá tette a programozás tanulást. A platform egyediségét a MIX mód is erősíti, ahol a vizuális és írott programozónyelvekkel egyszerre lehet dolgozni ugyanzon a projekten belül.

A MyLogiscool zárt, nemzetközi közösségi portál biztonságos környezetben, kihívásokat, kvízeket és digitális társasági élményt nyújt a tanórák között is a gyerekek számára, így tovább fejlesztve analitikus, algoritmikus és logikus gondolkodásmódjukat.

A születésnap alkalmából rendezett budapesti sajtóeseményen a Logiscool bejelentette együttműködését az EtonX-szel, az elismert brit Eton College innovatív részlegével. A Logiscool és az EtonX közös fejlesztésű új „self-learning” kezdő kurzusa, a Coding games with Python új lehetőséget nyit a kódolás és a mesterséges intelligencia oktatásában a 12+ éves gyerekek és fiatalok számára. A kurzus részeként KAI és DAIsy, a Logiscool mesterséges intelligencia asszisztensei is segítik a diákokat és az oktatókat a tanulási folyamatban.