Közös streaming projektben az ESPN, a FOX és a WBD

Közös, sporteseményekre szakosodott streaming platformot hoz létre a Disney-hez tartozó ESPN, a FOX és a Warner Bros. Discovery (WBD) az Egyesült Államokban, amely egyetlen ajánlatban egyesíti a vállalatok sportjogokkal kapcsolatos portfólióját. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz az új szolgáltatás neve, a rajtját idén őszre tervezik.

A streaming platformon többek között az NFL, az NBA, a WNBA, az MLB, az NHL, a PGA Tour, a PGA Championship, a The Masters, a nagy tenisztornák közül Wimbledon, a US Open, és az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság, az UFC, a Formula 1 és a Nascar, valamint a FIFA labdarúgó világbajnokság, a LaLiga és a Bundesliga különböző tartalmai lesznek elérhető. A felhasználók számára hozzáférést biztosít továbbá az olyan lineáris sportcsatornákhoz, mint a TNT Sports, az ESPN, az ESPN2, az ABC, a FOX és az ESPN+.

Az új platform nevét egyelőre nem árulták el, ahogyan azt sem lehet tudni, hogy a tervek szerint ősszel rajtoló szolgáltatást milyen előfizetési díj mellett lehet majd használni. A bejelentés alapján úgy tűnik, hogy a felhasználók majd csomagban is elérhetik az új platformot, többek között a Disney+, a Hulu és a Max szolgáltatással együtt.

A 3 médiavállalat összefogása várhatóan komoly nyomást helyez majd az Egyesült Államok jelenlegi vezető sportstreaming szolgáltatóira, például a DAZN-re és az Amazon Prime Video-ra. A Disney, a FOX és a WBD bejelentése nem sokkal azután érkezett, hogy a Netflix és a WWE nagyszabású megállapodást kötött, amelynek értelmében a streaming szolgáltató kizárólagos jogot szerez a WWE Raw című műsorára Észak-Amerikában, az Egyesült Királyságban, Latin-Amerikában és más területeken.

„Az új streaming sportszolgáltatás elindítása jelentős pillanat a Disney és az ESPN számára, nagy győzelem a sportrajongók számára, és fontos lépés a médiaipar számára” - mondta el Bob Iger, a The Walt Disney Company vezérigazgatója. „Ez azt jelenti, hogy az ESPN csatornák teljes választéka elérhető lesz a fogyasztók számára más iparági vezetők sportprogramjai mellett, egy differenciált, sportközpontú szolgáltatás részeként.”

Lachlan Murdoch, a FOX ügyvezető elnöke és vezérigazgatója elmondta: „Hiszünk abban, hogy a szolgáltatás a szenvedélyes rajongóknak egy helyen kínál majd egy sor csodálatos sporttartalmat.”

„A kiemelkedő sportjogok páratlan kombinációja, valamint a világ legnagyobb sporteseményeihez való hozzáférés teszi lehetővé számunkra ezt a közös vállalkozást. Ez az új sportszolgáltatás jól példázza, hogy iparágként képesek vagyunk az innovációra és arra, hogy a sportrajongóknak nagyobb választékot, élvezetet és értéket nyújtsunk, és mi ezt örömmel meg is tesszük” - nyilatkozta David Zaslav, a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója.