Ők a legnépszerűbb hazai youtuberek

Megőrizték listavezető pozíciójukat a legtöbb feliratkozóval büszkélkedő hazai youtuberek élmezőnyébe tartozó influenszerek, ketten már a kétmilliós határt is átlépték. A legtöbb megtekintést pedig egyelőre behozhatatlannak tűnő előnnyel a Kerekmese generálta.

A YouTube felhasználóinak a száma globálisan meghaladta a 2,7 milliárdot, és becslések szerint 2025-re a 2,85 milliárdot is elérheti – derül ki a demandsage.com adataiból. Az internetezők 52 százaléka legalább havonta egyszer rákattint a videomegosztó oldalra, a platformon havonta mintegy 113 milliárd látogatást regisztrálnak. Becslések szerint naponta több mint 122 millióan kattintanak a YouTube-ra a weboldalon és az alkalmazásokon keresztül. Az Egyesült Államokban a felhasználók 62 százaléka naponta használja a platformot, ez 153,14 millió embert jelent.

A legtöbb feliratkozóval büszkélkedő hazai youtuberek toplistájának az első öt helyén az idén is ugyanazok az influenszerek állnak, mint egy évvel ezelőtt. Még a sorrend sem változott, és mindegyikük feliratkozóbázisa meghaladta az egymilliót, az első két helyezetté pedig a kétmilliót is elérte.

A legtöbb feliratkozóval továbbra is R3D ONE Official büszkélkedhet (2,39 millió), amelyik az elmúlt egy év során nem növelte jelentős mértékben a követőbázisát. A második helyen VamossART áll 2,12 millióval, őt PamKutya követi 1,41 millióval. A negyedik a Videómánia 1,25 millió feliratkozóval, az ötödik pedig Péter Bence 1,14 millióval.

Egész más sorrendet kapunk, ha a videómegtekintések száma szerint rangsoroljuk a hazai youtubereket. A lista élére az influencerkereso.hu adatai alapján ekkor a Kerekmese kerül több mint 1,29 milliárd megtekintéssel, a második helyen a KEDD található csaknem 754 millióval, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a Videómánia jutott fel több mint 585 millióval. Az ötödik PamKutya 541, a hatodik pedig VamossART 468 millió megtekintéssel.

Az elmúlt egy év során a feliratkozók számát nézve a Nessaj érte el a legnagyobb, 40 százalékos növekedést, így jelenleg 756 ezer feliratkozója van. Őt KEDD követi 35 százalékkal, ami 728 ezer feliratkozót jelent, a harmadik legnagyobb növekedést, 30 százalékot pedig VamossART produkálta.

 

TOP10 hazai youtuber

Forrás: Post for Rent, Influencerkereső, YouTube

*2024. január 20.

 

Kalocsai Magdolna

Az elemzés teljes terjedelmében a Marketing&Media magazin legújabb számában olvasható.