Különleges sorozaton dolgoznak a Disney+-nál

Elkezdődött a Disney+ első saját gyártású lengyel produkciójának gyártása. A nyolcrészes krimi 1936-ban, az akkori Breslauban, vagy Boroszlóban játszódik.

A sorozat Franz Podolsky rendőrfőnök történetét meséli el, aki egy brutális gyilkosság ügyében nyomoz. A közelgő olimpiai játékok miatt óriási rajta a nyomás, hogy elkapja a gyilkost.

„Ez egy meghatározó pillanat a lengyelországi Disney+ számára. Ez az első saját gyártású produkciója a régióban, és izgatottsággal tölt el bennünket, hogy rendkívül tehetséges és tapasztalt alkotók és színészek dolgoznak a projekten. Örülünk, hogy az első lengyel sorozatunk tovább bővíti a produkciók kínálatát és az eddiginél is szélesebb közönségnek gyárthatunk tartalmakat” - mondta Magdalena Cieslak, a Disney+ közép-kelet-európai saját gyártású produkcióinak igazgatója.

A stábtagok között van Tomasz Schuchardt („You are God”, „A keresztelő”), Agata Kulesza („Róza”, „Ida”) és Sandra Drzymalska („IÁ”, „Filip”) is. A sorozat rendezője Leszek Dawid („You are God”, „Ki”). A forgatókönyvet Bartosz Janiszewski és Magdalena Żakowska írta.

A sorozat producere az ATM Grupa, Lengyelország legnagyobb független, díjnyertes, játékfilmes produkciókra szakosodott stúdiója. Legismertebb alkotásai közé tartozik többek között az „Állj, határ!”, „A kisváros titkai”, és az „Abszolút kezdők”.

A „Breslau” (munkacím) Lengyelországban készül a Lengyel Filmintézet és a Kulturális és Nemzeti Örökség Miniszterének támogatásával.