Már az eMAG-on is vásárolhatunk hitelre

Itthon is egyre több ember napi rutinjának része az online vásárlás, és egyre többféle terméket rendelnek így, az eMAG egy olyan új szolgáltatást vezet be, amely hozzáférhetőbbé teszi a platformján elérhető mintegy 8 millió terméket.

Idén májustól kezdődően az eMAG ügyfelei több millió elérhető terméket megvásárolhatnak, 4-48 havi törlesztőrészletben már nem csak az eMAG, hanem a Marketplace platformon jelen lévő eladók kínálatából is. Az új szolgáltatás bevezetése kapcsán 2024. május végéig 20 havi törlesztőrészletre, 0% THM-mel való részletfizetést biztosító promóciós ajánlatokkal készül a vállalat. Az eMAG értékesítési adatai szerint az áruhitelből vásárolt legnépszerűbb termékek a notebookok, mobiltelefonok, okoseszközök, televíziók és háztartási gépek.

"Mindannyian tudjuk, milyen frusztráló, ha valamit meg kell vennünk, de az életünkben felmerülő egyéb kiadások miatt a családi költségvetésbe az nem fér bele, ezért el kell halasztanunk annak beszerzését. Azzal, hogy az áruhitelre történő vásárlást kiterjesztjük a Marketplace platformon elérhető termékekre, olyan rugalmasságot biztosítunk ügyfeleinknek, amely révén csaknem bármilyen szükséges terméket megvásárolhatnak. A hitelügyintézés folyamata a modern azonosítási megoldások révén teljes egészében online is bonyolítható, így az új lehetőséggel megkönnyítjük több millió ügyfelünk életét, segítve őket családi költségvetésük hatékonyabb menedzselésében" - mondta Daradics Kinga, az eMAG Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az új szolgáltatás bevezetésének hátterében az áll, hogy az ügyfelek körében megnőtt a kamatmentes ajánlatokkal történő vásárlás preferenciája: 2024 áprilisában tíz áruhiteles vásárlóból csaknem nyolc a 0%-os THM-mel elérhető terméket választotta az eMAG-on.

Ezt a konstrukciót jellemzően azok az ügyfelek veszik igénybe, akiknek megvan a pénzük a kiválasztott termék árának kifizetésére, de az átlagos havi kiadásaik tehermentesítése érdekében inkább részletekben fizetnek, mint egy összegben. Az árérzékenyebb ügyfelek számára annál fontosabb a kamatmentes lehetőség, minél hosszabb a törlesztési időszak, minél alacsonyabb a havi törlesztőrészlet.

Az Extreme Digital-eMAG Kft. a Magyar Cetelem Zrt. és a Cofidis Magyarországi Fióktelepe hitelközvetítőjeként jár el. A megjelölt pénzintézetek a hitelbírálat jogát fenntartják.