Izgalmas expedícióra hív a Nat Geo

Joseph and Ranulph Fiennes stand on the Athabasca Glacier. Sir Ranulph Fiennes, "the greatest living explorer," and his cousin, actor Joseph Fiennes, revisit Ran’s 1971 expedition of Canada’s British Columbia.

A National Geographic új kétrészes sorozatában Sir Ranulph és Joseph Fiennes nehéz, de gyönyörű feladatra vállalkoznak: megkísérlik újra végigjárni Sir Ranulph úttörő jelentőségű 1971-es expedíciójának útvonalát a kanadai rengetegben. A széria bemutója június 1-jén lesz a National Geographic műsorán.

A történetmesélés és a világ megismertetésének nagy múltú, díjnyertes elkötelezettjeként a National Geographic büszkén jelenti be, hogy 2024. június 1-jén 13.00 és 14.00 órakor műsorára tűzi a „Sir Ranulph Fiennes: Vissza a vadonba” című sorozatot. A két lebilincselő epizódban a legendás felfedező, Sir Ranulph Fiennes és unokatestvére, a színész Joseph Fiennes Kanada lenyűgöző tájait járják, de a történetben a két rendkívüli férfi elmélyülő kapcsolata, élettel, betegségekkel, öregedéssel kapcsolatos gondolatai és Sir Ranulph visszaemlékezései is fontos szerepet kapnak.

Joseph sokáig csak távolról csodálhatta híres rokona életét, hisz Sir Ranulph a Himalája csúcsaitól az Antarktisz jégmezőiig folyamatosan a világot járta. Öt évvel ezelőtt azonban Josephet nagy megtiszteltetés érte: csatlakozhatott unokatestvére afrikai – a legendás 1969-es nílusi felfedezőutat megismétlő – expedíciójához, s az utazás kitűnő alkalomnak bizonyult számukra a korábban elvesztett idő bepótlására, a rokoni és emberi kötelékek megerősítésére, erős alapot teremtve ezzel a mostani legújabb közös expedíciójukhoz.

Joseph a korábbihoz hasonló izgatottsággal vág bele az új közös kalandba is, mely során Sir Ranulph úttörő jelentőségű 1971-es kanadai expedíciójának útvonalát igyekeznek újra végigjárni. Ez az utazás azonban nemcsak fizikai jellegű: ahogy egyre mélyebbre hatolnak a festői észak-amerikai vadonba, Joseph úgy ismeri meg egyre közelebbről Sir Ranulph személyiségét – a híres, világszerte milliók által csodált felfedező mögött rejlő embert.

A Sir Ranulph korábbi expedícióin készült archív felvételeket a mostani kanadai felfedezőút képsoraival izgalmas módon elegyítő „Sir Ranulph Fiennes: Vissza a vadonba” intim és egyedi bepillantást enged a felfedező rendkívüli életébe; abba a rendíthetetlen eltökéltségbe és kitartásba, amely Sir Ranulph egész életét jellemezte, s amelynek segítségével Afrikától az Antarktiszig valamennyi expedícióját sikerre vitte.

Ahogy halad előre az utazásuk, úgy nyílik meg Sir Ranulph egyre jobban Joseph előtt – és Joseph úgy csodálja egyre inkább őt. A műsorban Sir Ranulph őszintén beszél az egészségi állapotáról, ezen belül a nemrég diagnosztizált Parkinson-kórjáról, de a két férfi olyan témákat is érint, mint az öregedés, az emberi gyengeség és a szerelem; mindezt olyan felemelő és megrendítő módon, amire kevés példa akad televíziós műsorokban.

„Számomra ez egy rendkívül izgalmas belső utazás volt Rannel. Egy lelki kaland, mely a kapcsolódásról és az újrafelfedezésről szólt” – mondja Joseph Fiennes. „Ez az expedíció jóval többet jelentett a puszta fizikai akadályok legyőzésénél; a családi kötelékek elmélyítése és az élet váratlan csavarjainak bogozgatása legalább ilyen fontos szerepet játszottak benne. Hívok mindenkit, hogy csatlakozzanak ehhez a különleges külső és belső utazáshoz, tudjunk meg többet barátságról, kitartásról, a közösen szerzett élmények szépségéről!”

„Joseph-fel együtt kalandozni a gyönyörű kanadai vadonban jóval több volt egyszerű földrajzi utazásnál – sokkal inkább a szívek és a lelkek egymásra találásának nevezném” – teszi hozzá Sir Ranulph Fiennes. „Ketten együtt újra felfedeztük a kapcsolatunkban rejlő erőt, a közösen szerzett tapasztalatok összekötő erejét. Különleges érzés volt visszatérni az 1971-es kalandom helyszínére, amit csak még szebbé tett, hogy ezt a családom egyik tagjával tehettem. Felejthetetlen élmények ezek, melyeket örömmel osztok meg a National Geographic nézőivel.”

A gyönyörűen fényképezett, izgalmas történetvezetésével a nézőket a képernyő elé szegező „Sir Ranulph Fiennes: Vissza a vadonba” elkészítését a sorozat szponzora, a Destination Canada segítette – Kanada nemzeti turisztikai ügynöksége, mely az ország idegenforgalmi nevezetességeit és úti céljait népszerűsíti világszerte. A kétrészes széria rabul ejti és inspirálja a nézőket, felejthetetlen utazásra hívva minket a természet csodálatos világába – és, ami talán még ennél is fontosabb, varázslatos példát állítva elénk családi szeretetről, emberi kötődésről, lelki összetartozásról.

A sorozat a Woodcut Media és a The Development Partnership együttműködésében készült.

A sorozat premiere június 1-jén 13.00 és 14.00 órakor lesz a National Geographic csatornán.