Így készül a választásra az RTL

Három műsorvezető és szakértők várják majd a nézőket június 9-én este az RTL-en. Az élő választási műsor az rtl.hu oldalán is elérhető lesz és a hírportál a szavazókörök megnyitásától percről percre követi a nap eseményeit.

Az RTL Híradó után, 19 órakor kezdődő élő választási műsor három házigazdája Boros Krisztina, Kéri Barna és Rábai Balázs lesz. Őket – és a nézőket – három szakértő vendég: László Róbert, a Political Capital választási szakértője, Bódi Mátyás, a Választási Földrajz geográfus-elemzője és Kiss István, a Danube Institute ügyvezetője segíti majd a beérkező adatok értelmezésében.

19:15 és 21:00 között az RTL több alkalommal is gyorshírekben számol majd be a legfrissebb fejleményekről. Az este folyamán az RTL Híradó munkatársai Brüsszelből és több hazai városból is élőben jelentkeznek, és több alkalommal élőben kapcsolják majd a pártok eredményváróját is.

Az RTL élő választási műsora a televíziós képernyő mellett az rtl.hu oldalán is elérhető június 9-én. Az rtl.hu a szavazókörök megnyitásától percről percre tudósít majd a választással kapcsolatos hírekről. A napközben beérkező részvételi adatok, valamint az urnazárás után érkező eredmények látványos és könnyen érthető grafikonokon is megjelennek majd az oldal felületén, emellett elemzések, valamint videós tudósítások is várják majd a hírportál látogatóit.