Patinás testület tagja lett Málnay B. Levente

A Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia tagja lett Málnay B. Levente, az AMC Networks International Central and Northern Europe [AMCNI CNE] vezérigazgatója.

Az 1969-ben, New Yorkban alapított Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzetközi Akadémiája 500 vállalatot tömörít, tagjai több mint 60 ország vezető média- és szórakoztatóipari személyiségei a televíziózás minden ágából, beleértve az internetet, a mobilszolgáltatást és a technológiát is. Az Akadémiát azzal a céllal hozták létre, hogy elismerjék a televíziós szakma kiválóságait az Egyesült Államokon kívül is.

Az Akadémia éves rendezvénytervében szerepel a „televíziós Oscar”-ként is emlegetett, 16 kategóriában átadott, rangos Nemzetközi Emmy és egy sor iparági esemény, mint például az Akadémiai Nap, valamint az iparág lényeges témáival foglalkozó panelek. Málnay B. Levente jogosult lesz arra is, hogy zsűritagként szavazzon a Nemzetközi Emmy Awards versenyen.

A budapesti születési Málnay B. Levente felsőfokú tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán és a Harvard Business Schoolban végezte. Médiakarrierjét a Magyar Televíziónál kezdte sportriporterként, utána központi szerepet vállalt az HBO magyarországi létrehozásában és működtetésében, de vezérigazgatóként ő felelt a Z+ életre hívásáért is. Az AMCNI CNE régiójának első embere 2010 óta, mely pozícióban 75 ország - 36 csatorna 16 nyelven - irányítása tartozik hozzá; 2017-től pedig ügyvezető alelnökként látja el feladatait.