Első helyen a BMW

A BMW Group Magyarország az idei első félévben 2765 darab BMW modellt értékesített, így a bajor márka továbbra is a prémiumszegmens élén áll. A két legnépszerűbb modell a 4-es sorozat és a BMW X5.

A BMW Group Magyarország 2024. első félévében közel 4%-kal növelte BMW modelljeinek eladásait a tavalyi év hasonló időszakához képest, így a bajor márka megőrizte elsőségét a hazai prémium piacon. A modellek rangsorában a BMW 4-es sorozata a legnépszerűbb, az i4 és a 4-es család különböző változataiból 380 darabot adtak át, míg a BMW X5-ös sorozata 376 darabbal a második. A 3-as BMW a dobogó legalsó fokán áll 332 darabos értékesítéssel.

Továbbra is kiváltképp népszerű a BMW X3/iX3, az X1/iX1 és a márka 2-es sorozata, illetve az új BMW 5/i5-ös modellekből is bőven 200 darab felett értékesített a vállalat a 2024. január-június időszakban. A BMW luxuskategóriás modelljeiből, a 7-es, i7-es, 8-as sorozat, valamint a márka X7 és XM különböző változataiból 275 darabot adtak el, amivel a BMW a luxus szegmensben szintén meghatározó szerepet tölt be az idei év első felében.

Tisztán elektromos modellekből 340 darabot adott át ügyfeleknek a BMW, mely teljesítménnyel a tradicionális prémium márkák elektromos piacán magabiztosan első, illetve a magyarországi elektromos összpiacon is fontos szereplő a BMW.

A MINI 2024 első felében 213 darabos eladásával elmaradt a tavalyi hasonló időszak eredményétől, melyet első sorban a teljes paletta modellváltása okozott.

„Erősen és kiegyensúlyozottan indította a BMW a 2024-es évet. Szinte minden kategóriában sikerrel vagyunk jelen, legyen szó tisztán elektromos, plug-in hibrid vagy belső égésű motorral szerelt modelljeinkről. A piac változásaira rugalmasan tudtunk reagálni, az érkező újdonságokat nagy várakozással fogadják az ügyfelek. A kínálatunk szinte teljes spektrumában van jól használható elektromos autónk, így az iX1-től a BMW i7 M70 xDrive modellig le tudjuk fedni az igényeket. A hetekben érkező, az 5-ösben meghatározó hathengeres BMW 540d Limousine, az új BMW 5-ös Touring és annak elektromos i5 változatai, az ősszel megjelenő új 1-es és X3-as BMW, illetve a nemrég bemutatott vadonatúj BMW M5 modellek további lehetőséget adnak arra, hogy az idei évet is sikerrel zárhassuk” – mondta el Mester András, a BMW Group Magyarország értékesítési vezetője.

Fotó: Mosoni Péter