Újabb részletek az RTL-es BL-közvetítésekről

192 meccs magyar kommentárral, melyek mindegyike visszanézhető, hazánkban eddig nem látott képminőség - az RTL Magyarország nagyszabású sajtótájékoztató keretében jelentette be az UEFA Bajnokok Ligája-közvetítések minden fontos elemét, mely az RTL+ platformon előfizetés után lesz elérhető.

2023 nyarán derült ki, hogy az RTL Magyarország vásárolta meg a Bajnokok Ligája közvetítési jogait, ma pedig Vidus Gabriella, az RTL vezérigazgatója és Szabó Balázs, az RTL tartalmak menedzseléséért felelős vezérigazgató-helyettese foglalták össze a legfontosabb részleteket. Tavaly tavasszal sok Excel-tábla gyártása és átnézése után született meg a döntés, hogy az RTL beszáll a jogokért folyó harcba, Vidus Gabriella elmondása szerint hallották a huhogókat, és tudták, hogy nagy az üzleti kockázat, mivel azonban a sport is egyre csak kerül át a streamingre, elsők akartak ebben lenni Magyarországon.

Az 1080p50 formátumban sugárzott BL-meccsek többsége az RTL+ streaming felületen érhető majd el, Szabó Balázs szavaival élve “minden mérkőzésnapon kilenc mérkőzés közül tud majd választani a kedves előfizető, melyek mindegyike visszanézhető lesz, magyar kommentárral”, azonban minden fordulóból egy mérkőzés, valamint a szuperkupa a lineáris csatornán követhető majd. Hozzátette, hogy folytatják az Európa Liga és az Európa Konferencia Liga közvetítéseket is, vagyis közel háromszáz meccset hoz el a szurkolóknak az RTL. Sőt, attól függően, hogy a Ferencváros hova kvalifikálja magát a főtáblán, szóba kerülhet, hogy az RTL+ mellett a főcsatornákon is sugározzák a Fradi BL-mérkőzéseit.

Korábban már kiderült, hogy az RTL+ havidíja változni fog, ezt most Vidus Gabriella is megerősítette. A jelenlegi havidíj 1990 forint, ami szeptember közepéig marad, onnantól kezdve az új előfizetők számára 2990 forintra emelkedik. Azonban aki most megvesz egy éves előfizetést, az nyolc hónap áráért tizenkét hónapon keresztül nézheti majd a tartalmakat, így a teljes Bajnokok Ligáját is. “Természetesen elfogadjuk, hogy a szolgáltatás fizetőssége érzelmi hullámokat vet, de nagyon sok plusz dolgot is ad majd a rajongóknak, a futballkedvelőknek. A következő három évben bebizonyítjuk, hogy nemcsak üzletileg, hanem érzelmileg is jó döntés volt”- mondta a vezérigazgató.

Az RTL berkein belül Zelenyánszky Balázs vezetésével megalakult új sportfőszerkesztőség is bemutatkozott a sajtótájékoztatón. A műsorvezetők Matesz Flóra és Haraszti Ádám, a szakkommentátorok pedig Hruttka János és Mészáros Ábel lesznek, akik az élő közvetítések mellett saját gyártású, valamint az UEFA által készített magazinműsorokkal is készülnek. Így azokon a heteken, amelyeken BL-fordulók lesznek, gyakorlatilag hétfőtől vasárnapig szinte minden nap nézhető majd valamilyen kiegészítő tartalom a lineáris csatornán vagy az RTL+-on.