Így csábítják a fiatalokat a Marketing Summitra

A Magyar Marketing Szövetség utánpótlásprogramja első lépéseként jelképes regisztrációs díj ellenében elérhető Summit Youth jegyekkel várja a 25 év alatti, szakmai felsőoktatásban tanuló hallgatókat az idei Marketing Summiton. Az utánpótlásprogram alapvető célja, hogy a jövő szakmai generációja megismerje az aktuális trendeket, kihívásokat és az arra adandó gyakorlati válaszokat. A Marketing Summit Youth, mint a jövő marketingeseinek csúcstalálkozója pedig végső soron vonzóbbá teheti a hazai márkákat és ügynökségeket is a fiatal tehetségek számára.

„A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) elsőszámú küldetése, hogy a szakmaiság erősítésével a marketing reputációját is egyre magasabb szintre helyezze. Az elmúlt években a marketingkommunikációs iparágban azt tapasztaljuk, hogy egyre nehezebb képzett, gyakorlatban is jól hasznosítható tudással rendelkező fiatal szakembereket találni” - mondja Hinora Ferenc, a szakmai szervezet elnöke.

A MMSZ ezért a jövőben két markáns területen tervezi tovább erősíteni jelenlétét. „E területek egyike az edukáció, amelyen átfogó és specifikus tudást nyújtó képzésekkel kíván egész évben jelen lenni. A másik kiemelt terület pedig a szakmai utánpótlás nevelése, amely érdekében a szervezet utánpótlásprogramot hirdet „MMSZ Youth Program” néven” - emeli ki a szövetség elnöke. A program első elemeként a szervezet a Marketing Summit Youth elnevezésű kezdeményezésével szólítja meg a jövő szakmai generációját.

A Magyar Marketing Szövetség már évtizedek óta szervezi a Marketing Summitot, amely mára Magyarország marketing és üzleti életének egyik legfontosabb eseményévé fejlődött. A szervezők célja minden évben az, hogy a szakma nagyágyúinak közreműködésével felkészítse a résztvevőket a legújabb marketing, kommunikációs és üzleti trendek, illetve kihívások sikeres megválaszolásán túl a technológiai megoldások eredményes implementációjára is. Az idei Marketing Summit kiemelt célkitűzése ugyanakkor, hogy a marketing és kommunikáció iránt érdeklődő fiatalok betekinthessenek a szakma rejtelmeibe, így az sokkal otthonosabb és vonzóbb legyen számukra. Dr. Papp-Váry Árpád, az MMSZ edukációért és nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöke szerint kiemelten fontos, hogy megmutassuk a fiataloknak, hogyan tudják hasznosítani a tudásukat a gyakorlatban is. A Marketing Summit Youth kezdeményezés remek lehetőséget kínál erre, hiszen itt a hallgatók közvetlenül találkozhatnak a szakma legkiválóbb hazai és nemzetközi szakembereivel, megismerhetik a legújabb trendeket és technológiákat és inspirációt gyűjthetnek karrierjük építéséhez is.

Brands&Youth Forum név alatt idén külön színpaddal is várja a Marketing Summit a fiatalokat, ahol ismert hazai márkákat képviselő brand-, trade- és tartalommenedzserek esettanulmányokat, sikeres márka-együttműködéseket, valamint hatékony promóciós és PR gyakorlatokat mutatnak be.

„Hisszük, hogy a Marketing Summit és az ahhoz kapcsolódó Summit Youth kezdeményezés nem pusztán konferencia-részvételi lehetőségét kínál majd a fiatalok számára, hanem sokkal inkább egy olyan fórumot is teremt, ahol az elmélet és a gyakorlat találkozik egymással. Az eseményen való részvétel egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy a jövő szakmai generációja megismerje az iparág legújabb trendjeit és technológiáit és olyan értékes gondolatokkal és élményekkel térhessen haza, amelyek segítségével munkájukban nem csupán sikeresek, hanem boldogok is lehetnek a jövőben” - emeli ki Hinora Ferenc, a Marketing Summit Youth kezdeményezést életre hívó Magyar Marketing Szövetség elnöke.