Új terepen próbálkozik a Duna House Group

DH Energy néven indít új üzletágat a Duna House Group. A Budapesti Értéktőzsdén jelentette be az Európa 4 országában működő ingatlan, és pénzügyi termékeket közvetítő vállalat, hogy új leányvállalatával először Magyarországon lép be az energetika piacára, ahol elsősorban lakossági és kisvállalati ügyfelek számára kínál mostantól energiahatékonysági megoldásokat. A DH Energy már a hónapban induló Otthonfelújítási Programból is szeretné kivenni a részét, a közeljövőben pedig várhatóan a cégcsoport többi országában is elindítja szolgáltatását.

„A Duna House Group a nemzetközi terjeszkedés mellett szolgáltatáskörének bővítési lehetőségeit is folyamatosan vizsgálja. Az energiahatékonysági megoldások iránt régóta érdeklődünk, hiszen pontosan tisztában vagyunk a hazai helyzettel és látjuk benne az óriási fejlődési potenciált. Alapításunk óta víziónk az ingatlanokhoz kapcsolódó egyablakos szolgáltatási csomag folyamatos bővítése. Ennek megfelelően célunk, hogy országszerte, a közel 150 Duna House irodában külön dedikált szakemberek segítségével ügyfeleink igénybe tudják venni ingatlan és pénzügyi szolgáltatásaink mellett a DH Energy szolgáltatásait is.” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Guy Dymschiz, a Duna House Group társalapítója. „Magyarországon indítjuk a szolgáltatást, de célunk a nemzetközi bővítés, hiszen egész Európában jelentős növekedési potenciál van. Ezek között van a RepowerEU program, amely 300 milliárd eurós keretösszeggel támogatja az energiafüggetlenség növelését és az energiahatékonyság javítását, így kiváló időzítést biztosít a DH Energy Zrt. indításához és hosszú távú növekedési potenciált jelent a lakossági beruházásoknak Európa szerte. A cégcsoport eredményei mellett az üzleti modellnek köszönhetően a hálózat franchise partnerei is további bevételhez jutnak az új üzletág eredményéből.”

A most alapított DH Energy Zrt. vezetésével Deme Rolandot bízta meg a cégcsoport, aki 2005 óta tevékenykedik az energiaipar különféle szegmenseiben: közel 6 évet dolgozott energiakereskedelemben, ezt követően megalkotója, üzletág-, később ügyvezetője volt Magyarország egyik első virtuális erőművének, továbbá az elmúlt években számos innovatív energiamegoldás kialakításában vállalt aktív szerepet. A különböző pozíciókban eltöltött, közel húsz év alatt jelentős tapasztalatokat szerzett üzletágépítésben, valamint új termékek, szolgáltatások bevezetésében. Deme Roland a DH Energy Zrt. vezetése mellett 20%-os tulajdonrésszel is rendelkezik a részvénytársaságban, amelynek maradék 80%-át a Duna House cégcsoport birtokolja. A DH Energy Zrt. 3 fős igazgatóságának tagjai Deme Roland vezérigazgató mellett Guy Dymschiz, a DH Csoport társalapítója, vezérigazgatója, valamint Schilling Dániel, a cégcsoport pénzügyi igazgatója.

„A DH Csoport eddig is kiemelt figyelmet fordított a fenntarthatóságra, az energiahatékonyságra, valamint a megújuló energia termelésére. A vállalatcsoport jelentős ismeretekkel rendelkezik a hazai ingatlanok energetikai állapotáról, hiszen az Energetikai Tanúsítvány Kft. az elmúlt években többezer energetikai tanúsítvány kiállítását végezte el, így támogatva az ingatlantulajdonosokat az értékesítés előtt álló ingatlanok energetikai állapotának meghatározásában.” – mondta Deme Roland, a DH Energy Zrt. vezérigazgatója. „Az energetikai beruházások és korszerűsítések olyan életszínvonal-javulással járó, értéknövelő beruházások, melyek jelentős anyagi előnyt is biztosítanak a tudatos ingatlantulajdonosoknak. Folyamatosan kiépülő szakértőcsapataink részletesen tudják majd tájékoztatni ügyfeleinket a kapcsolódó lehetőségekről: a fűtési/hűtési/légkezelő rendszerek, valamint világítás korszerűsítése, illetve cseréje, az utólagos szigetelések elvégzése, a nyílászárók cseréje, vagy éppen a napelemek, napkollektorok vagy energiatárolók beépítése várhatóan több tízezer lakóépület megújulásán keresztül hatással lesz a teljes ingatlanállományra, amelyben a DH Energy is aktív szerepet kíván vállalni.”