Sokan vesznek használt iPhone 11-et

Megbízhatósága és kedvező ára miatt az iPhone 11 a magyar mobilpiac valódi igáslova: az öt éve piacra dobott Apple-mobil normál, Pro és Pro Max verziója ma is korrekt teljesítményt nyújt egy átlagfelhasználónak, ráadásul elérhető lesz rá az idén érkező iOS 18 rendszerfrissítés is. A GfK piackutató becslései szerint tavaly több mint tizenötezer iPhone 11 talált gazdára Magyarországon, ez alapján pedig minden ötödik ilyen készüléket a Rejoynál vásárolták a magyarok.

Érdekes piaci trendekről számol be a felújított okostelefonok adásvételére specializálódott Rejoy.hu a GfK elemzése nyomán. A piackutató cég mérései szerint tavaly több mint 15 ezer darab iPhone 11 készülék talált gazdára Magyarországon (beleértve az alapmodell mellett az iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max típusokat is) a nyílt piacon, a mobilszolgáltatói és független csatornákon (online és offline kereskedők, piacterek) keresztül.

Minden ötödik iPhone 11-et a Rejoy.hu-n vettek a magyarok

A GfK számait alapul véve kiderül, hogy tavaly minden ötödik iPhone 11-et a Rejoy.hu-nál szereztek be a hazai vásárlók. Ha pedig csak a mobil operátorokon kívüli, úgynevezett független csatornák (kereskedők, piacterek) forgalmát vesszük alapul, e szegmensben a Rejoy részesedése az eladások negyedét tette ki 2023-ban Magyarországon.

Kimagasló ár-érték arányuknak köszönhetően az iPhone 11-széria típusai a Rejoy közel két évvel ezelőtti indulása óta népszerűek a magyar vásárlók körében. A hatmagos Apple A13 Bionic lapkájának teljesítménye, a fotós-videós képességei, és az üzemideje is elegendő hétköznapi felhasználásra - utóbbi kapcsán hasznos lehetőség, hogy a felújított iPhone 11-eseket opcionálisan új akkumulátorral is lehet rendelni a Rejoytól. Ráadásul a 2019-ben debütált iPhone 11-eshez letölthető lesz az ősszel várható friss Apple mobil operációs rendszer, az iOS 18 is.

Idén nyáron ezek a típusok a legnagyobb számban megrendelt felújított készülékek a Rejoynál:

iPhone 11

iPhone 12

iPhone SE (2020)

iPhone 13

iPhone 14 / iPhone 15 (fej-fej mellett)

Attól sem kell tartani, hogy a közeljövőben hiány mutatkozna az iPhone 11-esből, mivel a két évvel ezelőtt tapasztalható áremelkedés után tavaly újból csökkenni kezdett az új okostelefonok átlagára, így ismét többen váltanak újabb készülékre a magyar fogyasztók (például iPhone 11-ről). Ennek köszönhetően nemcsak a kereslet, a kínálat is adott a Rejoynál.

Felkészül az iPhone 12

A Rejoy az iPhone 12 termékcsalád modelleinek eladásainak tekintetében is jól teljesít, a GfK tavalyi eladási statisztikái alapján minden hetedik ilyen készülék a Rejoy.hu weboldalon keresztül talált gazdára. A korábbi trendek alapján a társaság arra számít, hogy egy éven belül az iPhone 12-es modell veszi majd át az iPhone 11-es modell helyét a népszerűségi listán, így már egy 5G-t is támogató készülék válhat a legnépszerűbbé a hazai vásárlók körében.