Díjnyertes film érkezik a hazai mozikba

Véget ért a 49. Torontói Nemzetközi Filmfesztivál, melyen Coralie Fargeat A szer című filmjét People's Choice-díjjal tüntették ki, vagyis a közönség a francia rendező testhorrorját szavazta meg a legjobbnak a Midnight Madness szekcióban. A szer október 10-től látható a hazai mozikban.

Május 19-én, a Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be Coralie Fargeat legújabb filmje, A szer, ahol elnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó díjat. Az erős és felejthetetlenül abszurd képekkel megkomponált testhorror főszerepeiben Demi Moore-t, Margaret Qualley-t és Dennis Quaidet láthatjuk.

Elisabeth Sparkle híres színésznő, menő fitnesz műsorral. Az 50. születésnapján azonban kirúgják, ugyanis a stúdió egy fiatalabb lányt akar a helyére. Elisabeth összetörik, és a feketepiacon szerez magának egy olyan szert, amellyel létrehozza önmaga fiatalabb változatát, csak sokkal jobb kiadásban. A szabály, hogy hétnaponta cserélniük kell, ki van épp "életben". A fiatalabb én azonban túl mohóvá válik, ez pedig kihat Elisabeth életére is.

A szer a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál Midnight Madness szekciójának nyitófilmje volt, ahol a kanadai közönség a legjobbnak szavazta a saját blokkjában, vagyis elnyerte a People's Choice-díjat. A TIFF-el egyidőben a magyar közönség is láthatta a filmet premier előtt a miskolci CineFesten.

 

Coralie Fargeat francia rendezőnő 2017-es A bosszú című filmjét szintén az ADS mutatta be itthon (a film elérhető a Scream.hu kínálatában). A bosszú és A szer között Fargeat csak a Sandman: Az álmok fejedelme sorozaton dolgozott, melyben egy részt rendezett.

A szer 2024. október 10-én kerül a hazai mozikba, az ADS Service forgalmazásában.