Háromnapos sörfesztivál lesz Kőbányán

A szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő HOPTOBERFEST sörfesztiválon, több mint 30 különböző kraft sör mellett, helyben készült alkoholmentes komlóitalokkal, gyerekkoncertekkel, családi programokkal, gyárlátogatásokkal várják a családokat a HopTop sörgyárban, Kőbányán.

A tradicionális októberfeszthez hasonlóan lesz sörsátor, bajor kolbász, bajor perec. A fesztivál hivatalos söre egy tradicionális Helles típusú világos sör, ami a fesztivál alatt külön megvásárolható, 1 literes korsóba is csapolnak belőle. A kraft söröket tokenes rendszerben lehet megvásárolni, 1 token 990 Ft, de ugyanennyiért a gyerekek 2 pohár Hopsodát ihatnak.

A hagyományos októberfeszt hangulata mellett nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők a sörfőzés bemutatására, hiszen a fesztivál a sörgyárban és az az előtt felállított sörsátorban zajlik. A sörgyárban sörtúrákat szerveznek, ami a fesztivál alatt ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A belépés ingyenes, csak a fogyasztás után kell fizetni és poharat vásárolni. A háromnapos sörfesztivál alatt ingyenesen látogathatóak a koncertek is. Pénteken fellép a Tom White and the Mad Circus rockabilly zenekar, előtte a Nehézlemez Műhely garage band, miközben a sörgyár alatti kőbánya bejáratánál Dj. Bodon keveri a zenéket. Szombat este hatalmas koncert showra készül a Melody Maker, délután a hagyományos sramli kedvelőinek a Tarianer Spitzbuam húzza a talpalávalót. Vasárnap délelőtt gyerekkoncertet ad a Candymen Duo és mindhárom nap alatt várja a legkisebbeket a Panasonic Gyereksziget ugrálóvárral, arcfestéssel, kézműves foglalkozással.

Az italfogyasztáshoz kötelező poharat vásárolni. Főszervező a Hoptop Sörfőző Zrt.. A Hoptoberfest támogatója a Merkapt Zrt. és a Panasonic.