Felvonulást szerveznek Budapesten

A fenntartható divat nem csupán egy múló trend, hanem a jövőnk záloga. A divatipar gyorsan változó, „fast fashion” modellje súlyosan károsítja a környezetet, valamint etikátlan munkakörülményeket teremt világszerte. Ideje, hogy hangot adjunk a változás iránti igénynek és cselekedjünk! Ezt a célt szolgálja a FANNA polewear és a Fashion Revolution Hungary október 5-ei közös felvonulása, ami kiállás a fenntartható divat mellett, egyben fellépés a fast fashion káros gyakorlataival szemben.

 

A Fashion Revolution egy globális mozgalom, amely az etikus, fenntartható és átlátható divatipar megvalósítását tűzte ki célul. A Fashion Revolution Week, melyet minden évben a 2013-as bangladesi Rana Plaza gyártragédia évfordulóján rendeznek, a világ legnagyobb divataktivista kampánya. Magyarországon a Fashion Revolution Hungary képviseli a mozgalmat, amely 2017 óta dolgozik azon, hogy a hazai közönséghez is eljuttassa az üzenetet: az átlátható és fenntartható divat nemcsak szükséges, hanem lehetséges is. Így nem is volt kérdés, hogy csatlakoznak a FANNA márka kezdeményezéséhez.

A FANNA-nál a kezdetektől fogva prioritás a fenntarthatóság, így kiemelt figyelmet fordítanak a gyorsan változó divatipar által okozott túltermelés és hulladéktermelés visszaszorítására. Az átláthatóság jegyében a márka büszkén osztja meg, hogy hogyan és milyen körülmények között készülnek termékei, és mi történik velük, miután életciklusuk végéhez értek.

„Ezt az eseményt egyrészt azért szerveztük, hogy minél több hasonló gondolkodású emberrel találkozzunk, másrészt azokhoz is szeretnénk eljutni, akik kevésbé jártasak a témában, de nyitottak a fenntarthatóbb alternatívákra” - nyilatkozott Nagy Fanny, a FANNA polewear alapítója.

Küldetésük, hogy felhívják a figyelmet az iparág etikátlan, környezetszennyező gyakorlataira, és arra ösztönözzenek minél több embert, hogy legyenek tájékozottak, ismerjék meg a divat árnyoldalát, és ennek megfelelően próbáljanak tudatosabb döntéseket hozni vásárlásaik során. A FANNA márka arra törekszik, hogy minden nő, aki az ő termékeit viseli, magabiztosnak érezze magát, miközben környezetbarát döntéseket hoz.

Felvonulás a fenntartható divatért

Csatlakozz egy békés felvonulásra a FANNA és a Fashion Revolution Hungary közös szervezésében! A felvonulás lehetőséget biztosít arra, hogy együtt felhívjuk a figyelmet a divatipar káros gyakorlataira és kiemeljük a tudatos vásárlói döntések fontosságát. A rendezvény során a résztvevők fontos üzeneteket jelenítenek meg táblákon, transzparenseken, de saját készítésű plakátokat is örömmel fogadnak. Az első 20 érkezőnek különleges ajándékkal kedveskednek a szervezők, így érdemes időben érkezni. Gyülekező Budapesten, a Liszt Ferenc téren, majd közös vonulás át az Erzsébet térre.

Dátum: 2024. október 5., 16:00

Helyszín: Budapest, Liszt Ferenc tér (Király utcai oldal)