A PwC lett a GKID tulajdonosa

A PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. 100%-os tulajdonrészt szerzett a GKID Research & Consulting Kft-ben. Ezzel a PwC tanácsadási üzletága digitális kereskedelmi, csomaglogisztikai, médiapiaci, valamint adatszolgáltatási és piackutatási kompetenciával is bővül.

A tranzakcióval a GKID a PwC Magyarország részévé válik, egyúttal 6 új szakember csatlakozik a céghez - köztük a GKID 3 tulajdonosa, Madar Norbert, Timár Szabolcs és Cserjés-Kopándi Ildikó. A GKID az e-kereskedelmi, retail és logisztikai iparág meghatározó kutatási és tanácsadó vállalata, széles iparági ügyfélkörrel, valamint egyedülálló tudásbázissal. A tranzakció a Trendsight Kutató és Tanácsadó Kft.-re is kiterjed, mely a GKID-vel szoros együttműködésben például a Vedd fel a versenyt podcast kiadója is.

„Ezzel a megállapodással a PwC tovább erősíti versenyképességét a hazai és régiós piacon” - hangsúlyozta Kerekes Antal, a PwC Magyarország üzleti tanácsadási területének vezetője. „Egyrészt nyitunk egy folyamatosan növekvő és gyorsan változó iparág, a retail és e-kereskedelem irányába, másrészt megerősítjük az adatvagyonnal foglalkozó több mint 40 fős csapatunkat, és kiegészítjük azt adatszolgáltatási képességekkel is” - tette hozzá.

A GKID az elmúlt 11 év alatt a magyar e-kereskedelmi piac első számú piackutató és tanácsadó cégévé vált. A cég nevéhez köthető többek között az ország legátfogóbb és legismertebb e-kereskedelmi kutatássorozata, a Digitális Kereskedelmi Körkép, valamint az e-kereskedő vállalatokat rangsoroló - komoly presztizsértékkel bíró - eTOPLISTA megalkotása.

„A tranzakcióval elsődleges célunk a GKID digitális gazdaságon belüli szolgáltatásainak további bővítése, valamint a versenyképességünk és a szerepünk növelése azáltal, hogy a PwC tanácsadási üzletágának széleskörű, technológiai és stratégiai portfóliójához csatlakozunk. Jövőbeni terveink között kiemelt fontosságú, hogy standard szolgáltatásainkat a PwC nemzetközi hátterével a hazai mellett régiós piacokra is kiterjesszük” - emelte ki Madar Norbert, a GKID társalapítója és vezető tanácsadója.