Jótékony akcióval ünnepel a Jysk

Október végén Debrecenben nyílik a JYSK legújabb áruháza, amely hazánkban a 100. üzletük lesz. Az új boltnyitások apropójából a kiskereskedelmi üzletlánc minden alkalommal jótékonysági akciót szervez a helyi közösségek támogatására. A 100. üzlet kapcsán most 1 millió forint összértékben támogatnak három civil szervezetet, melyet a vásárlók és a lakosság bevonásával választanak ki. A 2023/2024-es pénzügyi évben a JYSK már öt új áruházat adott át, és 2024 végéig – a debrecenin túl – még egy további üzlet nyílik majd a tervek szerint.

A JYSK rendszeresen nyit új üzleteket Magyarországon: a vállalat a 2023/2024-es pénzügyi évben már nyitott egy-egy üzletet Szarvason, Kispesten, Bicskén, illetve Várpalotán. Legutóbb augusztus végén Budapesten, a Váci úton adtak át egy új áruházat. Az idei hatodik új üzlet – ami egyben a 100. magyar JYSK áruház is – október végétől várja majd a vásárlókat Debrecenben.

Az új áruházak kialakításánál a JYSK a 3.0-ás bolt koncepciót követi. Ennek jegyében kiemelt figyelmet kap az energiahatékonyság, ezért az áruházak például új LED világítást kapnak, a szociális helyiségekbe pedig mozgásérzékelőt szerelnek fel. Az üzletekben külön matracstúdiókat is kialakítanak, ahol a vásárlók mindamellett, hogy kipróbálhatják a termékeket, tanácsokat is kaphatnak a JYSK szakértőitől.

Jövőre lesz 20 éve, hogy a JYSK jelen van hazánkban és az elmúlt évtizedekben a dán vállalat a magyar emberek életének részévé vált. Ezért is fontos a JYSK-nek a helyi közösségek támogatása. Ezért a kiskereskedelmi lánc az üzletnyitásokat minden alkalommal összeköti egy jótékonysági adományozással.

„Ahogyan a korábbi üzletnyitásoknál, úgy most is nagy hangsúlyt fektetünk a helyi közösségek támogatására. Mivel a debreceni üzletünk egyben a 100. magyar áruházunk is lesz, így a megnyitó apropóján most nem csak egy civil szervezetet szeretnénk támogatni, hanem hármat – 500 ezer, 300 ezer és 200 ezer forint értékű termékvásárlási utalványokkal. A megajándékozott alapítványok kiválasztásához ismét a lakosság segítségét kérjük” – mondta Szilvási Krisztina, a JYSK Magyarország kommunikációs menedzsere, aki az adományozás menetével kapcsolatban azt is hozzátette: ”Ehhez csupán a Sharity alkalmazás vagy weboldal felkeresésére van szükség, ahol a felsorolt alapítványok közül lehet kiválasztani, szerintünk melyik szervezet kapja az adományt. A döntésünknek szavazat formájában adhatunk hangot, melyet naponta egyszer lehet leadni. A szavazásban résztvevőknek is szeretnénk megköszönni, hogy segítenek nekünk, ezért a körükben 3 db 10 ezer forint értékű JYSK utalványt sorsolunk ki”.

A szavazási időszak október 20-ig tart, addig lehet leadni a voksokat a következő alapítványokra:

Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

„ SANSZ” - Segít A Négylábúak SZeretete Alapítvány

Balmazújvárosi Kistérség Alternatív Kulturális Ifjúsági Egyesület

Jövődért Alapítvány

Autizmus a Családban Debrecen Egyesület

Fény Felé Alapítvány

Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány

Alapítvány az Értékes Tudásért

HajráAnyu Hajdúszoboszlói Anyukák Egymásért Közhasznú Egyesület

Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítvány