18-as karikát kapott a Trump-film

Október 24-én mutatják be a hazai mozik a fiatal Donald Trumpról szóló The Apprentice – A Trump-sztori című filmet, mely életrajzi filmektől szokatlan módon 18-as besorolást kapott.

Az 1970-80-as években a fiatal Donald Trump egy gazdag New York-i család sarjaként szeretne hírnevet szerezni magának. Az ifjú Trump Roy Cohn ügyvéd bűvkörébe kerül, aki segít megteremteni azt a Donald Trumpot, akit ma ismerünk. Cohn Trumpban látja a tökéletes pártfogoltat – valakit, aki a nyers ambícióival és sikeréhségével bármire képes a győzelemért.

A film – életrajzi filmektől szokatlan módon – 18-as korhatár-besorolást kapott itthon, ennél magasabb besorolást csak Dél-Koreában kapott. A korhatár-besorolást végző Nemzeti Filmiroda az indoklásában kiemelte többek közt a korrupció és a megvesztegetési módszerek tényszerű bemutatását, a trágár kifejezések használatát, a vad szex- és homoerotikus jeleneteket, a kemény buliszekvenciákat, valamint a tudatmódosító szerek fogyasztásának szemléltetését.

A film a 77. Cannes-i Filmfesztválon mutatkozott be, tengerentúli premierje októberben lesz. A The Apprentice – A Trump-sztori rendezője az iráni-dán Ali Abbasi (Szent pók, The Last of Us), írója Gabriel Sherman (A függetlenség napja: Feltámadás). A főszerepben Sebastian Stant (Bosszúálló-filmek) láthatjuk, mellette Roy Cohn szerepében Jeremy Strong (Utódlás) tűnik fel, Trump feleségét Maria Bakalova (Borat utólagos mozifilm), apját pedig Martin Donovan (Tenet) alakítja.

A The Apprentice – A Trump-sztori 2024. október 24-én kerül a hazai mozikba, az ADS Service forgalmazásában.