Új sorozat indul a Trónok harca sztárjával

Joan Hannington útja a nélkülözéstől a profi gyémántlopásig ívelt az 1980-as évek pezsgő, törekvésekkel fűtött Londonában. Mindeközben folyamatosan küzdött, hogy megvédje lányát, és hogy felül tudjon kerekedni az őt kihasználó férfiakon. Joan címmel vitték filmre történetét – a hatrészes minisorozatot itthon az Epic Drama sugározza október 28-ától hétfőnként 21 órakor magyar nyelven. A drámaszériában a Trónok harca Sansája, Sophie Turner játssza Joan Hanningtont, aki kaméleon módjára volt képes megváltoztatni a külsejét.

Lássunk öt tényt, amit érdemes tudni még a sorozat előtt!

1. A valóság ihlette

Joan Hannington létező személy volt, mi több, a sorozat az ő 2002-ben megjelent életrajzi könyvén alapul. Richard Laxtont, a minisorozat rendezője elolvasta a könyvet, és teljesen magával a nő sorsa. Élőben is találkozott vele: „Olyan volt, mint egy hurikán, egy igazi egyéniség, aki nem rejtette véka alá az érzéseit.”

2. Joan Hannington sokkal több volt egyszerű tolvajnál

A karaktert a saját múltja hozza kényszerhelyzetbe. Egy erőszakos, minden szeretetet nélkülöző családban nőtt fel, 17 évesen lett anya és sokáig nem tudott szabadulni egy pokoli házasságból. Hogy a lányáról gondoskodjon, a nő kénytelen volt előbb piti bűntetteket végrehajtani, később azonban valóságos bűncézárrá vált, aki nem véletlenül vívta ki magának a Keresztanya becenevet.

3. A rendező anélkül osztotta Turnerre Joan szerepét, hogy látta volna a Trónok harcában

„Na jó, egy epizódot láttam a sorozatból – vallotta be a direktor – de Sophie nem volt ott a radaromon.” Ez azonnal megváltozott, amikor a színésznő küldött magáról egy felvételt, majd még egy, jóval érzelmesebbet. „Hihetetlen volt. Nem viselt sminket, és az egész elképesztően nyers volt” – lelkendezett Laxton, aki ezt követően már kifejezetten a színésznőt akarta a szerepre.

4. Turner Iszonyúan odatette magát a szerepben

Turner 2022 óta nem játszott komolyabb szerepben, és teljes erőbedobással vetette bele magát a munkába. A rendező szerint a 90 napos forgatás során maximum két mondatot rontott el. Mivel a karakter az álcázás és megtévesztés mestere, Turnernek már jóval a forgatás előtt el kellett foglalnia a sminkszobát. „Talán még a saját lányai se ismernék fel” – írta róla a Daily Mail.

5. Turner hasonló cipőben járt a forgatás idején, mint Joan

Turner a forgatás idején épp az ex-férjével, Joe Jonasszel egyezkedett két lányuk felügyeletéről, és ez elég nagy figyelmet kapott a bulvárlapokban. „A gyerekeim Amerikában voltak, és nem tudtam velük lenni, mivel a Joant forgattam Angliában. És akkor megjelentek ezek a cikkek, amik nagyon sok fájdalmat okoztak, végig mardosott az a kínzó érzés, hogy nem jól teljesítek anyaként. Folyamatosan győzködnöm kellett magamat, hogy ez nem igaz, jó anya vagyok!”

Ezt mondogathatta magának Joan is, aki korábban kénytelen volt lemondani a lányáról, hogy biztonságban tudja, de aztán megpróbálta őt visszaszerezni, és bebizonyítani, hogy ő is tud jó anya lenni. Az ő fordulatos életét mutatja be a Joan az Epic Drama műsorán.