Új évaddal folytatódik a TV Paprika népszerű műsora

A TV Paprika népszerű gasztrosorozata új évaddal tér vissza. A Tájak, ízek, hagyományok második évadában Bede Róberthez Kapusi Gerti is csatlakozik, és olyan településeket mutatnak be, ahol többek közt megtudhatjuk, hogy a vízen kullogó nem egy állat, hanem egy sütemény, hogy hogyan készül Európa egyik legrégebbi desszertje, a Császári Citromkoch és hogy egy Budapesttől mintegy 40 kilométerre található faluban a muszaka miért nemzeti étel. A helyi ételeket és hagyományokat bemutató műsort október 27-től minden hétköznap este 8 órától vetítik, dupla epizódokkal.

A TV Paprika Tájak, ízek, hagyományok c. saját gyártású magazinműsorának második évada 10 részen át 10 különböző helyszínre kalauzolja a nézőket, ahol a főzés mellett vagy éppen azon keresztül bepillanthatunk az ott élők mindennapjaiba, és megismerhetjük szokásaikat, történelmüket is. Bede Róberthez a második évadban Kapusi Gerti is csatlakozik, a stúdióban már összeszokott műsorvezetőpáros most először főz együtt a szabadban.

Egy receptnek megannyi elkészítési módja megél egymás mellett, a főzés során ki-ki alakíthat rajtuk ízlése szerint. A Tájak, ízek, hagyományok a hagyományőrzés mellett kiváló arra is, hogy kíváncsibbá, kísérletező kedvűbbé és bátrabbá tegye a nézőket a konyhában.

Kapusi Gerti és Bede Róbert ellátogattak Lórévre, amely Magyarország egyetlen olyan települése, ahol a szerb etnikum él többségben, valamint a Fejér vármegyében található Beloiannisz községbe is, amely a mai napig a magyarországi görög kultúra és hagyományok legfontosabb központja. Forogtak a kamerák számos Duna-parti településen is: Esztergomban, Visegrádon, a Ráckevei-Duna partján pedig – Lórév mellett – Dömsödön is. Az Esztergomi-járásban felfedezték a Pilis lábánál fekvő Kesztölcöt is. A Monori-járásban Gomba és Péteri településeket keresték fel, a Gödöllőiben pedig Erdőkertest. A vendéglátók mindenhol örömmel fogadták a stábot, és beavatták őket, hogy mitől lesz igazán különleges egy-egy étel. A 10 nap során több fazékban főtt valamilyen ragu, sült tócsni, és természetesen szinte mindenhol készült valamilyen desszert is, Tápiószentmártonban például a különleges elnevezésű sütemény, a vízen kullogó tészta.

Tájak, ízek, hagyományok a TV Paprikán 2025. október 27-től minden hétköznap 20 órától.