Bevásárolt az Observer

Folytatódik a hazai médiapiac átalakulása, ezúttal a szektorral foglalkozó, Médiapiac című szaklap váltott tulajdonost a 24.hu beszámolója szerint. A vevő a sajtófigyeléssel foglalkozó Observer Budapest Médiafigyelő Kft..

 

Megvette Szakács Lászlótól, a Grabowski Digital Kft. tulajdonosától, a Médiapiac alapító-főszerkesztőjétől az Observer Budapest Médiafigyelő Kft. a Médiapiac újságot, valamint a mediapiac.com portált és a médiapiaccal foglalkozó újság szakmai konferenciáinak jogait – írja a 24.hu a felvásárolt oldalon megjelent információ alapján.

 

A közleményből az is kiderül, hogy Szakács László alapító-főszerkesztőre a tulajdonosváltás ellenére a továbbiakban is számítanak a szakmai munkában, de a céget ezentúl az Observer ügyvezetője fogja irányítani. Az ügylettel az Observer a magyar médiapiac iránti elkötelezettségét szeretné hangsúlyozni.

 

A Grabowski Digital Kft. a leadott pénzügyi beszámolója alapján a legutóbbi lezárt pénzügyi évet, vagyis 2015-öt 69 millió forint nettó árbevétellel és 1,2 millió forint adózott eredménnyel zárta – derül ki a 24.hu összeállításából. A portál szerint az Observer 387,3 millió forint nettó árbevételt ért el, 3,3 millió forint adózott eredmény mellett.