Jó hír a CIB-től

A világ 20 legfenntarthatóbb vállalata közé került a Corporate Knights magazin ranglistáján az Intesa Sanpaolo. A rangsort a davosi Világgazdasági Fórumon mutatták be. A bankcsoport magyar tagja, a CIB Bank is elkötelezett a környezeti és társadalmi értékek megóvásában.

 

A fenntarthatóság témakörére specializálódott kanadai magazin által közzétett Corporate Knights Index szerint az Intesa Sanpaolo Bankcsoport a világ 20 legfenntarthatóbb vállalata közé tartozik. Ez az egyetlen olasz bankcsoport, amely bekerült a rangsorba.

 

A davosi Világgazdasági Fórumon kihirdetett nagy presztízsű díj hátterében az Intesa Sanpaolo Csoport fenntarthatóság melletti folyamatos elkötelezettsége áll. A bankcsoport már több elismerést is szerzett ezzel, beleértve olyan vezető fenntarthatósági indexeket is, mint az európai és világszintű Dow Jones Fenntarthatósági Index, a CDP A-List és a globális és európai FTSE4Good index.

 

A Corporate Knights több mint 4900 vállalatot vizsgált tizennégy különböző teljesítménymutató alapján. Kiemelt hangsúlyt fektettek a környezetre vonatkozó vállalati politika, az emberi erőforrások, a bérezés, a fenntarthatóság iránti vezetői elkötelezettség, az innováció, az átláthatóság és az ellátási lánc témaköreire.

 

„A tény, hogy bekerülhettünk a világ 20 legfenntarthatóbb vállalata közé, méltó elismerése Bankcsoportunk környezet, innováció, átláthatóság és emberi erőforrások melletti messzemenő elkötelezettségének” – mondta az Intesa Sanpaolo vezérigazgatója és ügyvezető igazgatója, Carlo Messina. „A fenntarthatósági koncepció a Bankcsoport minden egyes tevékenységére vonatkozik, így a szociális és környezeti fenntarthatóságra éppúgy, mint a hosszú távú pénzügyi fenntarthatóságra. Üdvözöljük ezt a rangos elismerést, mivel arra motivál minket, hogy tovább haladjunk az általunk választott úton és folyamatosan javítsuk teljesítményünket a fenntartható növekedés területén.”

 

A bankcsoport magyarországi tagja, a CIB Bank is sokat tesz a társadalmi és környezeti kockázatok minimalizálásáért, hogy pozitív hatással legyen közvetlen környezetére. Ennek érdekében bevezették az ISO 50001 energia szabványt, mellyel az indokolatlan energiafelhasználás csökkentését, az energiafelhasználás hatékonyságának növelését is célul tűzték ki.

 

A környezeti fenntarthatóság mellett a CIB sokat tesz a társadalomért is, hiszen évek óta központi, illetve helyi szintű önkéntes programokat valósít meg: immár hat éve főtámogatója a Magyar Élelmiszerbank karácsonyi adománygyűjtő akciójának, de a bank önkéntesei rendszeresen részt vesznek a Bátor Tábor nyári programjainak előkészítésében, illetve iskolák, kórházak, óvodák, parkok önkéntes felújításában is.