Megújult a Népszava

Szerkezeti és formai változásokon esett át Népszava. A napilap modern, a 21. század igényeihez illeszkedő, olvasóbarát, könnyebben fogyasztható médiumként újult meg április 25-től. A frissítéstől példányszám-növekedést várnak.

 

A Népszava 144. évfolyamának 95. számával új fejezet indult a lap történetében: három hónapos szerkesztőségi, szerkezeti és formai megújulási folyamat eredményeként a lap mostantól a kor nyomtatott médiafogyasztási szokásaihoz illeszkedő, az alapvető értékeit megtartó, de a legújabb trendeket követő újságként jelenik meg.

 

„A megújulás célja az, hogy újra érdemes legyen nyomtatott lapot olvasni” foglalta össze röviden – a tulajdonosi testület nevében nyilatkozó – Simon Dénes, a Horizon AG vezérigazgatója. A vezérigazgató elmondta, hogy a változás egy részén ezzel túl vannak, azonban a fejlődési folyamat nem áll meg, hisz’ nem egy „nehezen mozgatható struktúrát”, hanem a jövő kihívásaira gyorsan reagáló médiumot hoztak létre.

 

A változás első lépése volt, hogy a szerkesztőséghez csatlakozott tizenhét, a korábban bezárt Népszabadságból utcára került újságíró. Simon Dénes szerint rendkívül nyitott, befogadó szellemiségű szerkesztőség állt össze, akik több irányból tudják megközelíteni a történéseket, és a megújulás zálogának nevezte, hogy a „legöregebb” hazai nyomtatott médium – az átlagéletkort tekintve – egy fiatalabb újságírói gárdával éledt újjá.

 

A Népszavának mostantól minden oldala színesben jelenik meg, rövidebb, informatívabb anyagokkal, lényegesen több illusztrációval, képekkel és infografikákkal „Olyan modern, olvasóbarát médiumot hoztunk létre, amellyel gyorsabban jut el az információ az olvasóhoz” – mondta vezérigazgató, hozzátéve, hogy az új Népszava mindenkihez szól, s a belpolitikai, gazdasági vagy külügyi híreket olyan szempontból világítja meg, hogy azok mennyiben befolyásolják az olvasók életét. „A lap igyekszik a dolgokat „személyesebbé” tenni”. Alapelveit pedig továbbra is tartva – mint ahogy azt korábban is vallották: „a szabad újságírás zavartalanul üzemel”.

 

Simon Dénes megjegyezte: „bár a lap jelenleg is vezető az országos politikai napilapok piacán, a megújulástól azt várjuk, hogy a jelenlegi, 19-24.000 közötti példányszám jelentősen, akár átlagosan 30 ezerre növekszik az elkövetkező időben.”