A nyárnak vége, de rengeteg program jön a hétvégén

Kultúra, gasztroélmények, borfesztivál, rockzene – bőven lesz miből válogatniuk azoknak, akik úgy döntenek, hogy kimozdulnak a hétvégén. Az mmonline.hu hétvégi programajánlójából az is kiderül, hogyan zárhatja a hetet igazán aktívan.

 

Habár a nyárnak vége, érdemes lesz most hétvégén is kimozdulni, hiszen országszerte számos érdekes programmal találkozhatunk. A fővárosban, a Kincsem Parkban rendezik meg a Rockfesztivál Budapestet, amelyet első ízben tartanak meg. A kétnapos eseményen az MTI beszámolója szerint fellép mások mellett a Karthago, a Skorpió, a P. Mobil, a Piramis és a Beatrice.

 

A belépés a 14 év alattiaknak ingyenes, a Kincsem Parknál több mint ezer ingyenes parkolóhelyet biztosítanak. A Rockfesztivál Budapest első, mai napján motoros felvonulást tartanak a belváros és a Kincsem Park között.

 

A szervezők a zenei programokon túl rock cirkusz vidámparkkal és extrém artista bemutatókkal készülnek. Lesz kézműves sörudvar, hazai borok, pálinkák, emellett magyaros konyhával, kocsmai játékok sátrával és rockbörzével is várják a fesztiválozókat. A helyszínen régi relikviákat és ruházati termékeket ugyancsak lehet vásárolni.

 

Szombaton kezdődnek az Arany-napok Nagykőrösön; a kétnapos rendezvényen hagyományőrző felvonulással, gyermekprogramokkal, koncertekkel, színi előadásokkal, kézműves vásárral várják a közönséget.

 

Maradva a kultúránál, érdemes Miskolcra is ellátogatni, ott ma kezdődik ugyanis a nemzetközi filmfesztivál, a Jameson CineFest. Az esemény díszvendége ezúttal Jirí Menzel Oscar-díjas cseh rendező és a Sörgyári capriccio című film legendás női főszereplője, Magda Vásáryová szlovák színésznő lesz.

 

A miskolci fesztivál a világ filmművészetének legfrissebb és legszínvonalasabb kínálatát hozza a borsodi megyeszékhelyre, nagyjátékfilmeket, kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket és animációs filmeket, olyan alkotásokat, amelyek többségének itt lesz a magyarországi premierje.

 

Szintén ma kezdődik a gönci pálinkafesztivál, ahol a barackpálinka-kóstolás mellett finom falatokkal, koncertekkel és hagyományőrző programokkal várják az érdeklődőket a Borsod megyei településen. A kétnapos rendezvényen a gyerekeket a Galiba Társulat vásári komédiája szórakoztatja, mindenféle vásárfia, arcfestés és ugrálóvár várja őket.

 

Már tart Budapest Borfesztivál, ami a Budavári Palotában rendeznek. Az eseményen mintegy 150 borászat borait kóstolhatják meg az érdeklődők, az idei díszvendég Chile.

 

Aki pedig izgalmas falatokra vágyik, annak célszerű Vanyarcra ellátogatni, szeptember 9-én, vagyis szombaton ugyanis haluskafesztivált rendeznek a Nógrád megyei településen. Idén tizennegyedik alkalommal találkoznak a községben a szlovák eredetű fogás kedvelői, emellett a havasi juhászatról szóló kiállítás is nyílik.

 

Aki pedig mozgással is szeretné feldobni a hétvégéjét, annak vasárnap a Wizz Air Félmaraton nyújt majd kitűnő lehetőséget Budapesten. Tavaly több mint 15 ezren regisztráltak az eseményre és idén is nagy hangulat várható a futóversenyen.