- Hirdetés -

A létező legjobb kamerával jön az új okosmobil

|

- Hirdetés -

Már Magyarországon is elérhető a Huawei legújabb zászlóshajó okostelefonja, a Mate 50 Pro. A készüléket teljesen új, innovatív kamerarendszerrel szerelték fel, melynek 50MP-es Ultra Aperture kamerája a világon elsőként tíz fokozatban állítható fizikai rekesznyílással rendelkezik. A különleges technológiával a professzionális fényképezőgépeket idéző, gyönyörű portrék és makrófotók készíthetők. Ezenfelül a Mate 50 Pro-n debütál az új EMUI 13 operációs rendszer, amely számos új funkcióval teszi kényelmesebbé a készülék kezelését és egyszerűbbé a fájlok tárolását, valamint az egyéb eszközökkel való együttműködést.

Magyarországon is kapható a Huawei Mate sorozat legújabb zászlóshajó készüléke, a HUAWEI Mate 50 Pro, amely az iparág vezető technológiáit vonultatja fel a mobilfotózás és az általános teljesítmény tekintetében. Az okostelefonon debütál az EMUI 13 operációs rendszer, valamint a gyártó új, saját XMAGE képalkotó rendszere, amely az iparág egyik legjobb kamerás telefonjainak kifejlesztésében szerzett több éves tapasztalat eredménye.

Richard Yu, a Huawei Technologies igazgatótanácsának ügyvezető igazgatója, a Fogyasztói Üzletág vezérigazgatója és az Intelligent Automotive Solution BU vezérigazgatója elmondta: „Az elmúlt évtizedben a Mate sorozat készülékei úttörő innovációkat adtak a felhasználók kezébe világszerte. A Mate okostelefonok mindegyik új generációja a legmodernebb Huawei-technológiák egész sorát egyesítette, a HUAWEI Mate 50 Pro pedig folytatja ezt a hagyományt.”

A gyártó teljesen új, XMAGE kameratechnológiája magában foglalja az optikai rendszer, a mechanikai szerkezet, a képalkotási technológia és a képfeldolgozás legfontosabb fejlesztéseit. A négytagú kamerarendszer legizgalmasabb innovációját az elsődleges, Ultra Aperture XMAGE kamera nyújtja, amely a világon elsőként tíz fokozatban állítható fizikai rekesznyílással rendelkezik. A kamera rekesznyílása Auto módban automatikusan az azonosított jelenethez és környezethez igazodik az egyik legjobb kép elkészítése érdekében. A Professzionális módban pedig manuálisan állítható a mélységélesség és az elmosódás mértéke. Az állítható rekeszérték leginkább csoportképek, portrék és alacsony megvilágítás esetén nyújt kivételes fotózási lehetőséget: ilyenkor a készülék automatikusan beállítja a megfelelő rekesznyílást ahhoz, hogy az egyik legoptimálisabb felvétel készülhessen.

A statikus, állóhelyzetből készített fotókat is fejlett hardveres megoldások, valamint különböző algoritmusok segítik. Az Ultra Aperture kamera legnagyobb, F1.4 méretű rekesznyílása sok fényt képes beengedni, és az XD Fusion Pro képalkotó technológiával összedolgozva a készülék optimalizálja a kép fényerejét, a fény- és árnyékrészleteket, valamint a hideg és meleg kontrasztot. Éjszakai módban még gyengén megvilágított környezetben is nagyon jól elkülönülő világos és sötét részletekkel rendelkező fényképeket lehet készíteni. Ha Portré módba állítjuk a készüléket, akkor a háttér természetes módon elmosódik, hogy a kép alanya kitűnjön környezetéből.

Az úttörő kameratechnológiához a fentiek mellett egy 64 MP-es periszkópos teleobjektív kamera is társul, amely akár 200-szoros zoom tartományt is lehetővé tesz, így rendkívül részletgazdag fotók készíthetőek a Mate 50 Pro-val. A 13MP-es ultraszéles látószögű makrókamera felnagyítja a legapróbb részleteket, és kiemelkedően tiszta képet ad akár milliméteres méretű cérnaszálakról és harmatcseppekről is. Az előlapi 13MP-es kamera pedig 3D-s mélységérzékelővel segíti a szinte tökéletes szelfik elkészítését.

A HUAWEI Mate 50 Pro videós képességei is kiemelkedőek: a kamera a többi között lehetőséget ad a makró videózásra, valamint rendelkezik „makró kép a képben” (PiP) funkcióval is, amelynek köszönhetően még pontosabban rögzíthetők a mozgó jelenetek.

A Mate 50 Pro kameralencséi is a Mate sorozat ikonikus, kör alakzatban elhelyezkedő, ún. „Space Ring” kialakítását viszik tovább. A klasszikus dizájn mellett az új készülék elsőként büszkélkedhet az elegáns, Clous de Paris piramismintázatú dombornyomott dizájnnal, amely ráirányítja a figyelmet a kamerasziget kifinomult megjelenésére.

A HUAWEI Mate 50 Pro okostelefonon debütál az EMUI 13 operációs rendszer, amely az egyérintéses navigációnak és a számos új, innovatív funkciónak köszönhetően még egyszerűbbé teszi a mindennapi használatot.

Az egyik újítás az ún. „SuperStorage” funkció, amely észrevétlenül távolítja el a duplikált fájlokat és tömöríti a ritkán használt alkalmazásokat. Ez akár 20 GB helyet is megtakaríthat felhasználójának (a 256 GB ROM-mal rendelkező telefonon), így több hely marad a fotóknak és videóknak. A többi között a másik ilyen funkció a „SuperHub”, amely megkönnyíti az adat- és fájlátvitelt az alkalmazások és eszközök között. A felhasználók ideiglenesen tárolhatnak képeket, dokumentumokat és szövegeket a készüléken, valamint akár alkalmazások, akár különböző eszközök között ingyenes és egyszerű átvitellel megoszthatják azokat.

Ezenfelül az átfogó adatvédelmi funkciók plusz biztonságot nyújtanak a felhasználóknak. A HUAWEI Mate 50 Pro védi a képek adatait: amikor a felhasználó megoszt egy képet, a telefon automatikusan törli az érzékeny információkat, például a helyet és az időt.

Megújult a Huawei alkalmazás-áruháza, az AppGallery is, amely egybeolvadt a korábban külön alkalmazásként működő Petal Search intelligens appkeresővel. Így az appbolton keresztül most már közvetlenül, egyetlen gombnyomással érhető el az androidos alkalmazások széles választéka a banki-pénzügyi applikációktól a bevásárláson vagy hírolvasáson át a legújabb játékokig. Az AppGallery immár több mint 200 ezer alkalmazáshoz kínál hozzáférést 18 országban, több mint 580 millió aktív havi felhasználóval a világ harmadik legnagyobb alkalmazás-áruházává nőtte ki magát.

A Mate 50 Pro élenjáró teljesítményét a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlet, valamint 8GB RAM memória biztosítja, amely hozzájárul a zökkenőmentes felhasználói élményhez.

A készülék 4700 mAh-s, nagy kapacitású akkumulátora gondoskodik a hosszú üzemidőről. Emellett 66W-os HUAWEI SuperCharge gyorstöltést, valamint 50W-os vezeték nélküli gyorstöltést tesz lehetővé, amelynek köszönhetően szinte percek alatt ismét használatra kész a Mate 50 Pro. Az okostelefon egyik újdonsága az alacsony akkumulátor-fogyasztású vészhelyzeti mód, amely akkor aktiválódik, amikor az akkumulátor töltöttsége 1 százalékra csökken, és közel három óra készenléti idővel vagy 12 percnyi hívásidővel hosszabbítja meg az üzemidőt.

A HUAWEI Mate 50 Pro IP68-as besorolású tanúsítvánnyal rendelkezik, így ellenálló nedves és poros környezetben is, valamint 2 méter mélységig vízálló.

A HUAWEI Mate 50 Pro áttörést jelentő innovációt kínál a mobilhálózati kommunikációban is. A készülék az egyik első olyan széles körben hozzáférhető okostelefon, amely – egyelőre kizárólag Kínában – lehetővé teszi a műholdas üzenetküldést. A funkciónak köszönhetően a felhasználók a BeiDou navigációs műholdhálózat segítségével rövid üzenetet tudnak küldeni olyan helyekről is, ahol nincs hálózati jel.

A HUAWEI Mate 50 Pro üveg hátlappal érhető el, fekete színben a Telekom kínálatában, a MediaMarkt, Emag és Euronics online felületein pedig ezüst és fekete színben. A készülék ajánlott fogyasztói ára 579.999 forint. További információ a Huawei oldalán érhető el.

- Hirdetés -

A KATEGÓRIA TOVÁBBI CIKKEI

A nyelvtudást is kiváltja a mesterséges intelligencia

Egy éve még a magyar e-kereskedők harmada indokolta a munkatársak nyelvtudásának hiányával, miért nem terjeszkedik külföldre. Mára azonban ez a probléma szinte megszűnt létezni. A mesterséges intelligenciával percek alatt lefordíthatók teljes weboldalak, termékleírások, hirdetések,...

Ez lett a magyarok kedvenc fizetési eszköze

A Mastercard ismét elvégezte Bankkártya Használati Szokások és Attitűdök nevű kutatását, amelyben a magyarok fizetési szokásait térképezi fel és teszi követhetővé 2009 óta. A mostani eredmények alapján a fizikai bankkártya minden más fizetési megoldást...

Erős évet zárt a COOP

Több mint 10 százalékos növekedés révén 748 milliárd forintos árbevételt ért el a COOP Gazdasági Csoport tavaly – hangzott el a CO-OP Hungary Zrt. közgyűlésén múlt hét csütörtökön. A kihívásokkal teli piaci helyzetben elért...

Óriási bírság jár az illegális megfigyelésért

Nem is gondolnánk, naponta hány alkalommal figyelnek meg, sőt, akár hallgatnak is le bennünket, miközben mi mit sem sejtve vásárolunk, szórakozunk vagy éppen pihenünk. Pedig minden egyes ilyen felvételről részletes és teljeskörű tájékoztatást kellene...

Ez lehet az autóipar jövője

Az autóipar a magyar gazdaság egyik húzóágazata. Az iparág pedig jelenleg történetének legjelentősebb átalakulásán megy keresztül, mely hazánkat is érinti, hiszen a világ legnagyobb autóipari beszállítói közül több is jelentős kutatás-fejlesztési, és ezen belül...

Ezt veszik a magyarok a nyári hónapokban

Nyáron a vásárlói szokások is változnak, hiszen egészen más termékek kerülnek előtérbe a meleg idő beköszöntével. A nyári hónapokban a magyarok körében is az olyan termékek a legkeresettebbek, amelyek segítségével élvezetesebbé tehetik a szabadidős...

Újabb eszközön érhető el az RTL+ teljes kínálata

Az RTL+ a Vodafone TV médiaboxon keresztül is elérhető, így a telekommunikációs szolgáltatók közül elsőként a Vodafone Magyarország előfizetői már nagyképernyőn is megtekinthetik az RTL+ streaming platform mindhárom csomagjának kínálatát. A telekommunikációs szolgáltató ügyfelei...

Ezért dobd a szelektívbe az aludobozokat

Szerencsére egyre több élelmiszeripari és kiskereskedelmi vállalat törekszik a fenntarthatóbb működésre, termelésre, környezetbarát gyártásra és csomagolás használatára. Az alumínium, mint nyersanyag és annak újrahasznosítása kulcsfontosságú szerepet játszik a fenntarthatóbb folyamatok működtetésében, és ebben nem...

Új iroda és új arculat a Mediatornál

Május végétől új irodába költözött a Mediator, a budapesti full-service reklámügynökség a XI. kerületi BudaPart DOWNTOWN-ba tette át székhelyét, ahol egy teljes szintet elfoglalnak. A költözéssel egyidejűleg az idén 18 éves ügynökség lecserélte korábbi...

Rekord a filmvásáron Cannes-ban

Rekordrészvétel volt a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál idején tartott filmvásáron, amely szerda este ért véget. A fesztiválpalota alagsorában rendezett találkozón és vetítéseken több mint 14 ezer akkreditált filmes szakember, producerek, forgalmazók, moziüzemeltetők és alkotók...
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legolvasottabb

Változások az Aldi üzleteiben

Jelentős változásokkal fognak találkozni a jövőben az ALDI vásárlói az áruházak tejtermékhűtőinél. A vállalat az ALDI SÜD csoport többi tagvállalatához hasonlóan a „MILFINA” helyett a jövőben egységesített márkanév, a „MILSANI” alatt forgalmazza a tejtermékeket,...

A nyelvtudást is kiváltja a mesterséges intelligencia

Egy éve még a magyar e-kereskedők harmada indokolta a munkatársak nyelvtudásának hiányával, miért nem terjeszkedik külföldre. Mára azonban ez a probléma szinte megszűnt létezni. A mesterséges intelligenciával percek alatt lefordíthatók teljes weboldalak, termékleírások, hirdetések,...

Ez lett a magyarok kedvenc fizetési eszköze

A Mastercard ismét elvégezte Bankkártya Használati Szokások és Attitűdök nevű kutatását, amelyben a magyarok fizetési szokásait térképezi fel és teszi követhetővé 2009 óta. A mostani eredmények alapján a fizikai bankkártya minden más fizetési megoldást...

Erős évet zárt a COOP

Több mint 10 százalékos növekedés révén 748 milliárd forintos árbevételt ért el a COOP Gazdasági Csoport tavaly – hangzott el a CO-OP Hungary Zrt. közgyűlésén múlt hét csütörtökön. A kihívásokkal teli piaci helyzetben elért...

Óriási bírság jár az illegális megfigyelésért

Nem is gondolnánk, naponta hány alkalommal figyelnek meg, sőt, akár hallgatnak is le bennünket, miközben mi mit sem sejtve vásárolunk, szórakozunk vagy éppen pihenünk. Pedig minden egyes ilyen felvételről részletes és teljeskörű tájékoztatást kellene...

Podcast

A televíziós bevételek nem csökkennek

Streaming ide, digital hirdetések oda, még mindig a televízióhoz fordulnak a legnagyobb hirdetők, hiszen „ezer fő elérését tekintve továbbra is ez a legolcsóbb” – mondja Kosaras Klaudia, az Atmedia kereskedelmi igazgatója. A Business Lounge...

A mozi él és élni akar

Konkurencia-e a streaming, mi vonzza az embereket a moziba 2022-ben és miért értékesebb a mozifilmek előtti reklámblokk? Többek között ez is kiderült a Business Lounge podcast április 12-ei adásából, melynek Kiss Zsuzsanna, a Cinema...

Közösen sokkal könnyebb fejleszteni a szakmai tudást

Az INTREN 100 százalékra növelte tulajdonrészét a JabJab Online Marketing ügynökségben, ennek apropóján Gandera Balázs, az INTREN alapító-ügyvezetője és Bobály Mihály, a JabJab CEO-ja voltak a Business Lounge podcast március 22-ei adásának vendégei. Az...

Don't Miss

A használt cikk a jövő

Egyre nagyobb a divatja a másodkézből szerzett használati tárgyaknak, ruháknak, bútoroknak, hiszen az egyediségen túl ezzel a földet is védi a fogyasztó. Hogy mivel tudja magához csalogatni a potenciális vásárlókat Magyarország egyik legnagyobb online...

Megkérdőjelezni az eddigi triviálisnak gondolt dolgokat

Egy rendezvény megítélése szempontjából a fenntarthatóság egyre fontosabb. A leglényegesebb annak a szemléletmódnak az elsajátítása, hogy az eddig triviálisnak gondolt dolgokat megvizsgáljuk, hogy azoknak van-e fenntarthatóbb módjuk – nyilatkozta lapunknak Fazakas F. János, a...

Valódi változásokat csak közösen érhetünk el

Ambiciózus célt tűzött ki maga elé az Auchan, 2030-ra közel felével csökkentenék áruházaik szén-dioxid-kibocsátását – mondta el Varga-Futó Ildikó. A vállalat hazai CSR-igazgatója beszélt az eddigi fenntarthatósági eredményeikről, a vásárlói edukációról és elárulta azt...

Izgalmas évek előtt állunk

Miért váltott munkahelyet, mivel kezdte a munkát az új pozícióban és milyen tervei vannak – többek között erről is beszélt az mmonline.hu-nak adott interjúban Novák Péter. A Httpool by Aleph új country managere elárulta...

Szuper csapatba kerültem

A kommunikációban használt digitális csatornáknak a különböző generációk digitális fogyasztói szokásaihoz kell igazodniuk – hangsúlyozta Varga-Nagy Eszter, A HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. március elején kinevezett vállalati kapcsolatok és kommunikációs vezetője az mmonline.hu-nak adott interjúban...
- Hirdetés -

SzuperZöld

Ezért dobd a szelektívbe az aludobozokat

Szerencsére egyre több élelmiszeripari és kiskereskedelmi vállalat törekszik a fenntarthatóbb működésre, termelésre, környezetbarát gyártásra és csomagolás használatára. Az alumínium, mint nyersanyag és annak újrahasznosítása kulcsfontosságú szerepet játszik a fenntarthatóbb folyamatok működtetésében, és ebben nem...

Ismert emberekhez költöztetett vadon élő állatokat a WWF

Gundel Takács Gáborhoz hiúz, Eke Angélához barnamedve költözött be a hetekben, mások lakásában pedig vidra és vaddisznó is felbukkant. De mit keresnek ezek a vadon élő állatok a négy fal között ahelyett, hogy természetes...

Magasabb szintre emelnék a fenntarthatóságot a szépségiparban

A nálunk is népszerű etikus kozmetikai márka a THE BODY SHOP meghirdette Changemaking Beauty programját, amellyel a teljes szépségipar felé intéz kihívást. Mindezt az alapító, Anita Roddick, az első „Changemaker” öröksége alapján.Dame Anita Roddick...

DATA

Labdarúgó Eb M4 Sport nézettség

Virágzik a sportturizmus, nagyot nőhet a szurkolók száma

Az Európa-szerte eltérő Covid-19 korlátozások ellenére is 60 százalékkal nőhet idén az új és visszatérő szurkolók száma a sporteseményeken az előző évhez képest. A Mastercard Sportgazdasági Indexe szerint egyre többen költenek olyan sportokra, melyeket...

Kisebbségben vannak a környezettudatos cégek

Bár jobban figyelnek a fenntarthatóságra a magyar nagyvállalatok, még mindig masszív kisebbségben vannak a környezettudatos cégek – többek között ez derül ki a K&H Bank felméréséből. A múlt év utolsó negyedében megkérdezett cégek majdnem...

Rekordmennyiségű reklám jelent meg tavaly a tévécsatornákon

2021-ben a teljes népesség naponta átlagosan 4 óra 54 percet töltött a tévékészülékek előtt, amely mindössze 1 perccel volt kevesebb, mint az egy évvel korábbi tévénézési idő – derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból....