Bemutatta új bázisát az RTL

Ma volt az RTL új székházának hivatalos átadása, épületbejárással egybekötött sajtótájékoztatón mutatta be új bázisát, az RTL Ligetet a tévétársaság.

Négy éves folyamat zárult le ezzel, július elejétől élik az új székházban a mindennapokat, megérte a költözés – mondta el Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója. A cégvezető elmondta, hogy egész Budapesten keresték az új központjuk helyszínét, készülő irodaházakat is megnéztek. Végül a régi és az új ötvözése miatt esett választásuk a Liget Center és Auditórium épületegyüttesre, amelyben benne van a hagyomány és az értékek megőrzése, meg lehet menteni, ugyanakkor újra is lehet formálni.

Az RTL Magyarországnak lépnie kellett, nem azért, mert lejárt a szerződése a korábbi székházban, hanem azért, mert új szakaszba került a vállalat – mutatott rá Vidus Gabriella. Az RTL Liget sokkal jobban támogatja azt a munkát, amit most a médiavállalatnál végeznek. Sok csatorna mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a streaming.

A cégvezető hozzátette, hogy egészen mást szerettek volna, mint ami a piacon, „készen” elérhető. Ez a székház rájuk lett alakítva, olyan az elrendezése, hogy sokkal jobban tudunk haladni a munkával, és a legmodernebb hírstúdiót hozták létre. Jelezte azt is, hogy a stúdió egy része maradt a régi bázison.

Azt láttuk, hogy rendkívüli adottságokkal rendelkezik ez az épület, sok potenciál van benne – mondta el a Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója, Noah Steinberg. Amikor képbe került az RTL, mint potenciális használó, vázolták, hogyan lehetne kiválóan megvalósítani ezt a fejlesztést. A cégnek egyébként komoly tapasztalatai vannak nagyvállalati irodaházakkal, hiszen többek között a Telekom, az Ericsson és az E.ON új székházát is ők fejlesztették. Az RTL Magyarország új székházának, a Liget Center és Auditórium épületegyüttesének fejlesztését korábban a szakma is elismerte, ez a projekt érdemelte ki 2022-ben Az Év Ingatlanpiaci Tranzakciója Különdíjat Magyarország legnevesebb ingatlanpiaci versenyén, a Real Estate Awards-on.