- Hirdetés -

Bivalyerős játékszereket kapnak a gémerek

|

- Hirdetés -

Az idei Consumer Electronics Show (CES) kiállításon a Dell és az Alienware egy sor innovációt jelentett be. Csúcsminőségű, vékony, könnyű és megfizethető gépeket az amatőr és a profi játékosok számára – a növekvő PC-s gamerpiac igényeinek kielégítése, valamint a személyre szabottabb és elérhetőbb játékélmény érdekében.

A teljesen új dizájnvonal, az Alienware Legend bemutatásával a CES 2019 kiállítás mérföldkőnek számít az Alienware számára. Az új koncepció merészen eltér a jelenlegi formavilágától és az iparágra jellemző egysíkúságtól, így új etalont jelent a játékosoknak a teljesítmény és a funkcionalitás tekintetében egyaránt.

Az Alienware Legend hű a márka fő tervezési irányelveihez, a sci-fi-kultúrából induló gyökereiből és korai indusztriális dizájnjából táplálkozik, így kiemelkedik a versenytársak tömegéből. A Legend dizájn elhozza a legmodernebb hőelvezetési és hűtési technológiákat a hosszú távú túlhajtás (overclock) érdekében, valamint továbbfejlesztett AlienFX-világítással és ultravékony képernyőszegélyekkel rendelkezik. Az új „háromcsuklós pántos” kialakítás csökkenti a méretet és egy tartósabb struktúrát eredményez, így tökéletes játékélményt biztosít. A Legend két válaszható – a Lunar Light (Holdfény) és a Dark Side of the Moon (A Hold sötét oldala) – színben érhető el, így a játékosok még jobban kitűnhetnek a versenytársak tömegéből.

A világ legerősebb gamerlaptopja: Alienware Area-51m

Az Alienware Area-51m a világ legerősebb gamerlaptopja, és az első, amely az új Legend arculattal rendelkezik. Majdnem húsz évvel azután, hogy az Alienware bemutatta első játékoslaptopját bővíthető grafikus kapacitással – amely teljesítményével a kritikusok elismerését és több díjat is bezsebelt –, a vállalat büszkén mutatja be a cserélhető videókártyával és processzorral rendelkező második zászlóshajóját.

Az újraalkotott Area-51m a legerősebb bővíthető gamerlaptop, amely valaha is készült. Ez az első és egyetlen laptop 9. generációs, 8 magos asztali processzorral, 64 GB memóriával, 2,5 Gbps sebességű Ethernet-technológiával, cserélhető grafikus kártyával és asztali processzorral, valamint 17 colos, keskeny szegélyű, 144 Hz-es Alienware-kijelzővel. Az Area-51m a legmodernebb hőelvezetési és hűtési technológiákkal rendelkezik, a teljesítménye elődjénél 50 százalékkal nagyobb, térfogata pedig 32 százalékkal kisebb.

Az Alienware legújabb mobil játékélményt kínáló gépe, az új Area-51m a játékhoz szükséges kellékek egész tárházát biztosítja, például a Tobii szemkövető technológiát és a legújabb Alienware Command Centert.

Hordozhatóság a fókuszban: Alienware m15 és m17

Az Alienware nemrégiben mutatta be legvékonyabb és legkönnyebb 17 colos játékoslaptopját, az új Alienware m17-et, amely a szintén közelmúltban bejelentett Alienware m15-tel együtt az olyan játékosok számára készült, akik az alacsony tömegű, vékony gépeket részesítik előnyben a hordozhatóság miatt. Elég nagy teljesítményű, hogy elboldoguljon a magas grafikai igényű játékokkal is, mégis elég mobilis, és könnyen hordozható – az m15 tömege 2,16 kg-tól, az m17 tömege pedig mindössze 2,63 kg-tól indul.

A teljesítményt a 8. generációs Intel Core i5 vagy i7 processzor és a dinamikus processzortúlhajtás biztosítja, amelyet a Cryo Tech Cooling technológia tesz lehetővé. Ezek a piacon elérhető legjobb processzorok, amelyek mellé az NVIDIA GeForce RTX™ 20-as sorozatú videokártyái kerülnek. Ez a széria olyan fejlett játékfunkciókat biztosít, mint a valós idejű Ray Tracing, a mesterséges intelligencia és a programozható árnyékolás.

Frissülő G-széria

Azoknak, akik megfizethető, mégis nagy teljesítményű gamerlaptopot keresnek, vagy még csak most szerzik be első gépüket a játékhoz, nem kell tovább keresgélniük, mert megérkezett az új G sorozat. Az újratervezett G5 15 és G7 17 nagyobb teljesítményt és csúcsfunkciókat biztosít, egy vékonyabb változatban.

A G5 és a G7 az eddigi legvékonyabb, keskeny szegélyű G sorozatú gépek 8. generációs Intel CFL-H négy- és hatmagos processzorokkal és a legújabb NVIDIA-videokártyákkal. Nagyigényű, csúcsminőségű játékok futtatására, valamint mindennapi használatra egyaránt tökéletesen alkalmasak. Az opcionálisan választható, fluid játékélményt nyújtó 144Hz frekvenciájú és a G-SYNC kijelzőpanelek mellett a G5 és a G7 gépeken az Alienware Command Center is elérhető, valamint most először egy négyzónás RGB billentyűzet is, testre szabható háttérvilágítással.

A gamer közösség kívánsága: Alienware Command Center és Arena alkalmazás

Az Alienware-t az innováció, és az azért lelkesedők iránti elköteleződés különbözteti meg másoktól. A közösségtől kapott visszajelzésekre válaszul az Alienware több mint 30 ponton frissítette saját fejlesztésű központi kezelőfelületét, az Alienware Command Centert. Ezentúl a játékosok minden területen testre szabhatják a játékélményt: a rendszer és a perifériaeszközök világításától az energiagazdálkodáson, a hővezérlésen, a túlhajtáson és a hangzáson keresztül a tartalomrendezésig.

Az Alienware fejlesztésében elsőként az Alienware Command Center mostantól a videokártya túlhajtását (és alulhajtását) is lehetővé teszi. A beállítások rendszerszinten valósulnak meg, és együttműködnek a processzor és a RAM túlhajtásával és a hővezérléssel. A felhasználói felület fejlesztéseivel mostantól egyszerűbben használható az Alienware Command Center.

A CES kiállításon bemutatott Alienware Arena alkalmazás elérhető iOS és Android rendszerekre, és teljes PC játékok exkluzív kódjait is tartalmazza. Ezzel a játékosok értesítéseken keresztül juthatnak hozzá bárhonnan játékkódokhoz, bétaverziók kódjaihoz és DLC-khez.

Bővül az Alienware és a Team Liquid együttműködés

A tavalyi CES-en az Alienware és a Team Liquid bejelentette együttműködését és az első Alienware e-sport edzőtermet. A Los Angelesben található, 900 négyzetmétert meghaladó területű edző- és stúdiólétesítmény szolgál az e-sport szervezet amerikai főhadiszállásaként. A világszínvonalú technológiai felszereltség, a kényelmi szolgáltatások és a támogatószemélyzet mellett a professzionális légkör, valamint a munka és a magánélet terén megteremtett egyensúly is nagy mértékben hozzájárult a Team Liquid sportolóinak fejlődéséhez.

A létesítmény 2018. márciusi átadása óta a Team Liquid League of Legends-csapata egymás után nyeri a helyi LCS-bajnokságokat, a Counter Strike-csapat pedig már több mint 10 döntőbe jutott be, így továbbra is a Team Liquid az egyik legdominánsabb, legnagyobb bevétellel rendelkező e-sport-szervezet a világon. Az Alienware és a Team Liquid közötti partnerkapcsolat nagy mértékben hozzájárult a profi sportolók fejlődéséhez és sikereihez a szezon során.

2019-ben az Alienware és a Team Liquid még magasabbra emeli a lécet a második Alienware Training Facility létrehozásával, a hollandiai Utrechtben. Ez a korszerű létesítmény a Team Liquid jövőbeni európai főhadiszállásaként és további edzőteremként szolgál majd a csapat nemzetközi versenyeken részt vevő sportolói számára.

Emellett az Alienware és a Team Liquid az e-sportok világának eddigi legátfogóbb hardverszállítói együttműködését írja alá. A Liquid sportolói mostantól az Alienware asztali számítógépeiből, laptopjaiból, prémium kategóriás kijelzőiből, gamerfejhallgatóiból és -perifériaeszközeiből álló teljes termékkínálatát lefedő eszközök használatával edzenek, versenyeznek és folytatnak élő közvetítéseket, valamint a termékek fejlesztésében is segédkeznek. Ez a teljes körű hardveres együttműködés mindkét szervezet számára tökéletes megoldásnak bizonyul majd, amelynek segítségével még tovább fejleszthetők és finomíthatók az elit gamergépek és -perifériaeszközök új verziói.

Alienware – Riot Games – League of Legends együttműködés

Az e-sportok több milliárd dolláros iparágában az innováció egy újabb forrásaként az Alienware egy új, többéves partneri megállapodást kötött a Riot Gamesszel, a világ legnagyobb e-sport-játékának tulajdonosával és üzemeltetőjével. Az egy évig tartó tárgyalások eredményeképp megkötött új együttműködés célja, hogy segítsen a játékosoknak e-sportolókká, a profi e-sportolóknak pedig még jobbá válni.

A rajongók számára az Alienware egy speciális VIP-páholyt biztosít majd a LoL-bajnokságok mérkőzésein és döntőin, ahol egyes rajongóknak lehetőségük nyílik majd, hogy szurkolás közben maguk is játsszanak. Az Alienware a bajnokságokon egy VIP-partneri streamelőszobát is biztosít, ahol a kiválasztott LoL-partnereknek lehetőséget kínál arra, hogy a rendezvények látogatójaként streameljék és közvetítsék az eseményeket.

Az Alienware lesz a League of Legends Esports kizárólagos PC-s hardverszállító partnere a North American League Championship Series (NA LCS), a League of Legends European Championship (LEC), valamint a három, évente megrendezett globális bajnokságon: a World Championship, a Mid-Season Invitational és az All-Star eseményeken.

Továbbá az Alienware biztosítja majd és tartja karban az NA LCS és a LEC egyes szakaszai során használt Alienware Aurora asztali gépek és AW2518H játékosmonitorok hatalmas flottáját, valamint a liga legrangosabb nemzetközi e-sport-bajnokságaihoz az év során öt kontinensre leszállított több száz asztali számítógépet számláló flottát.

A teljesítmény és megbízhatóság folyamatos javítása érdekében a League of Legends Esports-flottába tartozó minden Alienware PC-n a Dell Diagnostic Support fut majd, amely folyamatosan teszteli a rendszert, hogy a profi LoL-os e-sportolók mindig a lehető legmagasabb versenyteljesítményt nyújthassák.

Az Alienware és a Dell Gaming innovációs díjakkal indította a CES kiállítást

A Dell az eseményen kilenc CES 2019 innovációs díjat nyert, az Alienware, G Series, Precision, XPS és Latitude termékcsaládba, illetve játékkiegészítők és monitorok közé tartozó termékeiért.

A Dell továbbra is biztosítja csúcskategóriás támogatási megoldását, a Premium Support Plus szolgáltatást. A SupportAssist technológián üzemelő program az első és egyetlen olyan kiskereskedelmi szolgáltatás, amely proaktívan keresi a hibákat, előre jelzi a problémákat, automatikusan eltávolítja a vírusokat és optimalizálja a személyi számítógépek teljesítményét. A Premium Support Plus minden Dell XPS, Inspiron és Alienware rendszeren elérhető.

- Hirdetés -

A KATEGÓRIA TOVÁBBI CIKKEI

Tovább nőtt a Telenor 5G-hálózata

A Telenor 2019 májusában elsőként indított olyan publikus 5G hálózati tesztet Magyarországon, amelyben több 5G-s rádiós komponens hálózatba kötésével bonyolított videóhívást két 5G-képes okostelefon között. A sikeres teszteket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság...

Robbanás előtt a vállalati aukciók világa

A törlesztési moratórium lejártával sok cég kényszerülhet megválni a hitelre vásárolt korszerű gépeitől, eszközeitől, amelyek így a másodpiacra kerülhetnek. A jó állapotú, használt berendezések újabb lökést adhatnak a felfutóban lévő online árveréseknek. A legnagyobb...

Home office és kiberbiztonság: ezt teszik a vállalatok

A Sophos regionális felmérése szerint a magyarországi alkalmazottak 56 százaléka továbbra is otthonról dolgozik, akár teljesen, akár hibrid modellben. A távmunkára való átálláskor az alkalmazottak egyharmada nem kapott semmilyen informatikai támogatást, nem vettek részt...

Már az UniCreditnél is elérhető a Google Pay

Az UniCredit Bank az Apple Pay októberi bevezetése után november 30-tól a Google Pay-jel való fizetést is lehetővé teszi ügyfelei számára. Az alkalmazás segítségével – mely minden, a bank által kibocsátott lakossági és vállalati...

Érdemes komolyabban venni a TikTokot

A fiatalok közösségi oldala, ahol csak táncolnak és őrültködnek. Sokan még mindig ezt gondolják, ha felmerül a TikTok neve, pedig ez a social média platform már rég meghaladta ezt. Míg a TikTok korábban csupán 15-30...

Új főszerkesztő az Mfor.hu-nál

A mai naptól Csabai Károly tölti be az Mfor.hu és a Privátbankár.hu főszerkesztői posztját, a felelős szerkesztő pedig Székely Sarolta lett. A lapcsoporthoz tartozik az említett online hírportálok mellett a Piac&Profit online gazdasági portál és...

Közös hírszerkesztőséget hoz létre az EU

Az álhírek elleni küzdelem újabb lépéseként közös hírszerkesztőséget hoz létre Brüsszelben az Európai Unió 16 nemzeti hírügynökség bevonásával – írja beszámolójában a Népszava. Egyelőre két évre tervezik a munkát, amire 1,8 millió eurót biztosítanak....

Felpörgetett sorozatgyártás és dráguló reklámok

Jövőre több új sorozatot is bemutat az RTL Magyarország, és szinte minden olyan műsoruk újabb évaddal tér vissza, ami az idén jó nézettséget hozott. A Big Picture-ön kiderült, hogy 2022-ben új évad jön a...

Díjazták az etikus vállalatokat

Idén novemberben újabb 10 vállalat vette át az alapítók és az előző év nyerteseiből álló zsűritagok által odaítélt Üzleti Etikai Díjat. A 22. Üzleti Etikai Díjátadó Gála ünnepségen szép számmal jelen voltak az előző...

Premierözönnel ünnepel a TV Paprika

Korábban soha nem látott mennyiségű premier-tartalommal készül a TV Paprika az idei adventi és a karácsonyi időszakra. A 40 órányi újdonság december elsejétől folyamatosan képernyőn lesz: az új ünnepi saját gyártású sorozatban hazai mesterszakács,...
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legolvasottabb

A Nestlé Szerencs városának adja a Szerencsi védjegyet

A Nestlé Hungária Szerencs városnak adományozza a magyar háztartások egyik kedvencének számító Szerencsi kakaópor védjegyének tulajdonjogát – jelentették be a felek az erről szóló megállapodás hivatalos aláírásakor. A szerződés értelmében a több mint 90...

Tovább nőtt a Telenor 5G-hálózata

A Telenor 2019 májusában elsőként indított olyan publikus 5G hálózati tesztet Magyarországon, amelyben több 5G-s rádiós komponens hálózatba kötésével bonyolított videóhívást két 5G-képes okostelefon között. A sikeres teszteket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság...

Robbanás előtt a vállalati aukciók világa

A törlesztési moratórium lejártával sok cég kényszerülhet megválni a hitelre vásárolt korszerű gépeitől, eszközeitől, amelyek így a másodpiacra kerülhetnek. A jó állapotú, használt berendezések újabb lökést adhatnak a felfutóban lévő online árveréseknek. A legnagyobb...

Home office és kiberbiztonság: ezt teszik a vállalatok

A Sophos regionális felmérése szerint a magyarországi alkalmazottak 56 százaléka továbbra is otthonról dolgozik, akár teljesen, akár hibrid modellben. A távmunkára való átálláskor az alkalmazottak egyharmada nem kapott semmilyen informatikai támogatást, nem vettek részt...

Már az UniCreditnél is elérhető a Google Pay

Az UniCredit Bank az Apple Pay októberi bevezetése után november 30-tól a Google Pay-jel való fizetést is lehetővé teszi ügyfelei számára. Az alkalmazás segítségével – mely minden, a bank által kibocsátott lakossági és vállalati...
- Hirdetés -

CMO

Nagy a türelmetlenség a fiatalokban

Szili Tímea Futureal Group & Cordia Group, marketing- és kommunikációs igazgató   - Kicsivel több mint két hónapja nyílt meg a Futureal Group & Cordia Group fejlesztésében megvalósult Etele Plaza, mennyire váltotta be eddig a hozzá fűzött...

A kitaposott út biztonsága illúzió

Takács Borbála Adevinta Hungary, marketingigazgató   - Több évtizedes ügynökségi múlt után most ügyféloldalon folytatod. Miért döntöttél a változtatás mellett? - A váltás gondolata régóta érlelődött bennem. Húsz évet töltöttem ügynökségi oldalon, ez nagyon hosszú idő, ami rengeteg...

Most még tart a „történelmet írunk éppen” katarzisa

Szauter Zsolt eMAG és Extreme Digital, marketingigazgató   - Nagyon pörög itthon az online vásárlás, milyen élmény volt ebben a közegben átvenni a legnagyobb hazai e-kereskedelmi cég marketingjének irányítását? - Természetesen büszke vagyok arra, hogy engem választottak erre...

Kiemelt szerepe volt és lesz az online kommunikációnak

Blaumann Debóra foodpanda, marketingigazgató - Milyen kampánnyal készültetek a NetPincérről foodpanda névre történő váltásra, mire lehet számítani? - Egy igazi 360 fokos, integrált kampányt tervezünk a márkaváltás támogatására - ahol és amilyen formában csak lehet szeretnénk...

Sikerült megválaszolni a Covid-szülte kihívásokat

Szalkai Réka Mastercard, marketingigazgató - Melyik volt az a könyv vagy film, ami az elmúlt időszakban a legnagyobb hatással volt önre? - Simon Sinekkel nemrég volt szerencsém együtt dolgozni. Igazi élmény volt nemcsak az előadása és azt...
- Hirdetés -

SzuperZöld

Az élhetőbb bolygóért ötleteltek

A Kék Bolygó Alapítvány és a Design Terminal nagyvállalatokkal, köztük a BMW Group Magyarországgal karöltve összefogott, hogy a körforgásos gazdaság kihívásaira válaszokat adó startupokkal közösen tegyenek lépéseket az élhetőbb bolygóért. A tavalyi, nagysikerű, globális vízválság...

Csomagolásaival zöldít a Zewa

A Zewa csökkenti a csomagolásai szén-dioxid-lábnyomát amelyet úgy érnek el, hogy műanyag kiszereléseikben 33 százalékos fogyasztás utáni újrahasznosított (PCR) műanyagtartalmat vezetnek be. A Zewa számára kiemelt jelentőséggel bír a korlátozott erőforrások maximális kihasználása és...

Erdőtelepítési programot támogat az OMV

Az OMV Hungária Kft. az Országos Erdészeti Egyesülettel közös akciót indított: ennek keretében az áprilisi Föld napjától kezdődően olyan vouchereket lehet vásárolni a töltőállomásokon, amelyek 1-1 facsemete magyarországi elültetésének és későbbi ápolásának költségét fedezik....

DATA